Pariisin kaupunginosat: 2e arrondissement

Laura de Lille

Pariisin 2.kaupunginosa on maantieteellisesti pikkuruinen, mutta sillä on muodin kannalta varsin historiallinen rooli. Perinteisesti kangastukkumyyjien ja ompelimoiden kaupunginosana tunnettu kakkonen oli juuri se paikka, josta eri vaatetusalan yritykset ostivat materiaalinsa ja jossa teetätettiin mallikappaleet. Nykyään alue on tunnettu lukuisista showroomeistaan ja sijaitseepa täällä joitain tärkeimpiä muotialan koulujakin - muun muassa l'Ecole de la Chambre syndicale de couture parisienne ja omani. 

Koska alue on pieni, se on myös helppo ottaa haltuun. Tässä omat vinkkini kaupunginosan koluamiseen:

 

Espace Kiliwatch on kenties tätä nykyä Pariisin tunnetuin uutta sekä vanhaa keskenään sekoitteleva concept store. Uusien brändien osasto ei ole niin mielenkiintoinen kuin osaisi odottaa, mutta käytettyjä, uniikempia löytöjä etsivälle tämä on aarreaitta. Kaupan laajalta vintage-osastolta löytää lähes mitä vaan vaatteista kenkiin ja asusteisiin. Huomautettakoon tosin, että myös hinnat ovat sen mukaiset. Perinteisempää kirppistelyä kaipaaville suosittelen näitä, mutta täsmäiskuihin Espace Kiliwatch on aivan mainio.

Yaya-store on yksi alueen kivoimpia pieniä putiikkeja ja varsin kiva yllätys keskellä tätä nykyä lähinnä farkkubrändien värittämää korttelia. Yaya-storen etnisen boheemissa vaate- ja asustetarjonnassa on jotain kovin sydämellistä. Vaatevalikoima on maanläheinen niin värimaailmaltaan kuin materiaaleiltaakin olematta silti tippaakaan tylsä. Lyhyestä virsi kaunis: jos Isabel Marant iskee, tykkäät aika varmasti myös tästä.

American Retron myymälöitä löytyy pitkin kaupunkia, mutta tämä on sijaintinsa puolesta aivan mainio. Le Forum des Halles -kauppakeskusta päin siirtyessä matkalta löytyy monta tsekkauksen arvoista pientä putiikkia. Täältäkin voi tehdä kivoja löytöjä erityisesti alennusmyyntien aikaan.

Ihastuttavia ravintoloita löytyy mielin määrin alueen keskipisteessä sijaitsevalta Rue Montorgueilta. Varsinaista ravintolavinkkiä en kuitenkaan tällä kertaa anna. Toisessa kaupunginosassa vierailevalle suosittelen nimittäin piipahtamaan Eric Kayserin leipomossa, josta saa Pariisin kenties parhaat patongit. Jos sää sen sallii, kannattaa hakea täältä syötävät ja syödä ulkona. Kirjaimellisesti. 

Ota metron 3.linja ja jää pois Sentier-asemalla tai 4.linja ja jää pois Etienne Marcelilla.

 

Pssst. Löydä juttusarjan ensimmäinen osa täältä.

Kommentit

jeminal (Ei varmistettu)

Kiitokset kivasta ja itselle hyvin ajankohtaisesta juttusarjasta! Seurailen josko sattuisin saamaan vielä lisää vinkkejä ennen perjantain Pariisin-matkaa.. :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Ai hitsi! Saattaa mennä tiukoille, mutta hätätilanteessa heitä sähköpostia:

laurapollari@hotmail.com :)

 

Tomikoo (Ei varmistettu)

Vahvana sneaker-miehenä Rue Tiquetonne on Pariisissa yksi mun lempikaduista, koska se tarjoaa parhaat liikkeet, jos haluaa jalkoihin uudet lenkkarit. COS-liike Rue Montmartrella on tietysti myös yksi hyvä ja edullinen paikka.

Laura Pollari
Laura de Lille

Etienne Marcel & Rue Tiquetonne ovat kyllä streetwearin mekkoja :)

Toi COS onkin ihan uusi juttu tällä alueella, oisko syyskuussa avattu? Jee!

Tomikoo (Ei varmistettu)

Sellaset pari kuukautta COS on siinä ollut.
Muutin Pariisiin vasta elokuussa ja kaikki paikat ei oo ihan tuttuja vielä. Onko sulla vinkkejä samanlaisista kahviloista kuin esim. Helsingin M-bar päivällä? Eli nettiyhteydet, nuorekasta musiikkia ja asiakaskuntaa, mukava tehdä hommia läppärillä yms. Mun mielestä Pariisissa kaikki kahvilat tuntuu niin samanlaisilta.

Laura Pollari
Laura de Lille

Hmm, mulle ei ainakaan äkkiseltään tule mitään mieleen. Wi-ifiähän löytää tätä nykyä vähän vaikka ja mistä, mutta siihen vielä nuorekas musiikki ja asiakaskunta päälle, niin aika vaikeaksi menee.

Mutta jos ei rajata mainstreameja vaihtoehtoja pois, Rue Montorgueilin toisessa päässä on ihan jees, aika pieni Starbucks, jossa ollaan joskus kokoonnuttu tekeen töitä. Siellä saa olla aika rauhassa, musiikki kohtalaista ja asiakaskunta nuorekasta. Ainoastaan netti taitaa olla maksullinen. 

Kuten totesit - Pariisin kahvilat ovat aika yksiulotteisia :)

 

Kommentoi