Puolen vuoden tyylikatsaus, osa 1

Laura de Lille

Tukkakatastrofin jälkeinen pukeutumisankeus sen kun jatkuu, ja huivi alkaa jo ihan pikkuisen pänniä, mutta onneksi ollaan joskus ilmankin oltu!

Kas tässä tyylejä, joissa olen hiihtänyt asukuvissa ja tosielämässä monta päivää viimeisen puolen vuoden aikana:

Laskin muuten kolmentoista lookin otannalla ostaneeni tänä vuonna uutena neljä vaatetta –kaksi neuletta ja t-paitaa – sekä yhdet kengät. Valtaosa asuistani koostui vanhoista, käytettynä hankituista tai lainatuista vaatteista ja asusteista.

Nyt kysynkin:

Mikä on teidän mielestänne sopiva määrä uusille hankinnoille vuoden aikajanalla, ja mitä on välttämätöntä tai perusteltua hankkia uutena kaupasta? 

Antakaa palaa – kiinnostaisi kovasti kuulla!

Kommentit

Odas (Ei varmistettu)

Uutena on ostettava ainoastaan alusvaatteet, kaiken, siis IHAN KAIKEN muun voi ja saa ostettua käytettynä. Fb-kirppikset ja Huuto.net ovat ehtymättömiä aarreaittoja, joissa voi kokea löytämisen riemua kun saa jotain ihanaa edullisesti. Uutena olen tänä vuonna ostanut tasan nolla vaatetta. Alusvaatekaupoille aion vielä mennä ja silloinkin hyödyntää alelaarit.

Laur (Ei varmistettu)

Hieno postaus ja ajatusleikki kuinka kulutuskeskeisiä olemmekaan.. Me muut....

Meinasin jättää kokonaan kommentoimatta sillä olen taas tänä keväänä joutunut tunnustamaan itselleni, että olen materialisti ja enpä taida edes muuksi haluta muuttua ja aion lopettaa syyllisyyden tuntemisen asiasta, joka kuitenkin tuo myös iloa itselleni. Ajattelisin, että olen vastuullinen kuluttaja ja eettisyyden perään tutkiva, vaikka tänä vuonna uusien kaupasta hankittujen vaatteiden, kenkien, takkien, laukkujen määrä on varmaankin kymmenkertainen sinuun nähden. Ilmeisesti en kuitenkaan ole aivan menetetty tapaus sillä tunnen sentäs huonoa omaatuntoa kohtuuttomasta kuluttamisesta. ;) Mutta jäin myös miettimään, että miksi minä syyllistyn asiasta näin helposti.... Turhamaisuus on se yksi perisynti, siihen tämä taitaa johtaa.

Mutta jos ihan pakko olisi, niin kengät ja alusvaatteet ostaisin uutena. Kaiken muun voi hankkia kierrätettynä.

Jeba
Tuuliajolla

Ehdottomasti alusvaatteet ja kengät uusina! Myös itse ostan todella paljon kirpputoreilta vaatteita ja yritän tuunata vanhoista vaatekaapin vaatteista ns. uusia. Tykkään todella paljon luksuslaukuista ja ne on mun suuri heikkous, mutten ole koskaan ostanut sellaista ihan pränikkänä - budjettini ei todellakaan antaisi periksi. Tämän hetkinen LV: n laukkuni on vanha ja sain sen todella hyään hintaan, eikä se rokottanut lompakkoani niin paljoa, että joutuisimme miehen kanssa syömään makaroonia monta kuukautta.

Itse koen välillä syyllisyyttä jos ostan kaupasta vaatteen uutena, oli kyse sitten 9 euron t- paidasta. Siis kuinka tyhmää! Olen todella paljon petrannut viime aikoina turhien ostosten suhteen ja hyödyntänyt kauppojen alerekkejä, sieltä joskus saattaa tehdä kivoja löytöjä, kunhan käyttää mielikuvitusta ja osaa etsiä ne oikeat helmet.

BTW, kiva asukokonaisuus tuo nro. 11. Ehdoton lemppari!

cats (Ei varmistettu)

Kyllähän tuo varsinainen euromäärä mitä hankintoihin laittaa riippuu niin monesta tekijästä: onko työelämässä, onko vielä opiskelija, mikä on tulotaso ja kyllä siitäkin missä maassa asustaa. Itse olen teitä muita vanhempi, enempi "täti", vaikka eksyinkin tähän hurjan hauskaan ja erilaiseen blogiin... mutta en sittenkään koe, että vaate saa maksaa mitä tahansa.
Selvästikin oma arvomaailma on se, mikä loppupeleissä ratkaisee. Laitamme rahamme itselle tärkeimpiin asioihin.

Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa: alusvaatteet kyllä aina uutena, kengätkin melkein aina. Muita vaatteita löydän UFFista ja kirppareilta. Viimeisen puolen vuoden aikana on täysihintaisena matkaan tarttuneet parit kengät ja rintsikat, kaikki muu käytettynä.
Koska normikäytäntöni on, että ostan lähes kaiken 2ndhandinä, en tunne koskaan syyllisyyttä kun sitten joskus kävelen tavallisen kaupan ovesta sisään ja ostan takin tai kengät, jotka sillä hetkellä tarvitsen. (Näissäkin kyllä mieluummin ale-hinta kuin alkuperäinen.)
Ainoatakaan "merkkilaukkua" en ole koskaan omistanut. En kerro tätä siksi, että tämä olisi mikään ylpeilyn paikka, vaan ihan vaan muistuttamaan että tällaisiakin ihmisiä on: merkillä ei ole todellakaan väliä.

Kiitti hauskasta blogista! Tyylisi on ihanan boheemi!

Ai niin, sinun päälläsi asukokonaisuus 3, itselleni kävisi tuo 11!

supi (Ei varmistettu)

Kakkonen sai mielen liikahtamaan, kun näin sen päivityksessäsi. Tuo neule on hyvä. Mistähän löytäisin samanhenkisen...

En tiedä, mikä on riittävästi. Toisille ei mikään, ja toisille mikä vain. Mä ostan alusvaatteet ja kengät uutena, samoin trikootopit, joita käytän paljon kesällä ja talvella aluspaitana. Olen myös huomannut, että Suomen ilmastossa kannattaa ostaa kunnollinen talvitakki vaikka oman budjetin kipurajoilta. Kunnon takki kestää pitkään, ja näissä olosuhteissa se on vaate, jossa esiintyy ehkä eniten. :-)

minimalisti (Ei varmistettu)

Olen viimeaikoina pohtinut samaa kysymystä, sillä vaatetusalaa opiskellessani olen huomannut, että vaatteita tässä maailmassa on jo ihan tarpeeksi. Siltikin itse ostan lähes kaikki vaatteeni ja kenkäni kaupasta uusina. En kuitenkaan osta paljoa, sillä pärjään vähällä; lapsena minut kasvatettiin siihen, että uudet housut ostetaan, kun vanhat ovat puhki. Kun ostan uutta, panostan kestäviin materiaaleihin ja ajattomaan tyyliin, joten vaatteet kestävät hyvinä pitkään ja vaatekappaleet sopivat hyvin yhteen. Minimalismi on minun juttu pukeutumisessa ja sisustuksessa, mielestäni elämä on helpompaa mitä vähemmän omistaa. Pukeutumiskriisejäkin on vähemmän, kun kaapissa on vain ne muutamat lempparivaatteet! :)

Anskiky (Ei varmistettu) http://thankyou-stars.blogspot.fi/

Komppaan edellisiä kommentoijia, alusvaatteet ja kengät ostan ainoastaan uutena. Kenkiä voisi toki ostaa käytettynäkin jos löytyisi tai olisi suuremmin tarvetta.

Olen viimeisen vuoden aikana alkanut enemmän miettiä, kuinka suuren osan ostamistani ja omistamistani vaatteista oikeasti tarvitsen. Tämän myötä olen myynyt tai antanut eteenpäin suuren osan vaatteistani ja vähentänyt merkittävästi uusien ostoa. Kumma kyllä, vaatekaappi tuntuu täydemmältä ja yhdistely on helpompaa kun kaikki sopii kaikkeen. :)

Tykkään tosi paljon tyylistäsi! 9. asun hame on aivan valloittava!

Anskiky (Ei varmistettu) http://thankyou-stars.blogspot.fi/

Komppaan edellisiä kommentoijia, alusvaatteet ja kengät ostan ainoastaan uutena. Kenkiä voisi toki ostaa käytettynäkin jos löytyisi tai olisi suuremmin tarvetta.

Olen viimeisen vuoden aikana alkanut enemmän miettiä, kuinka suuren osan ostamistani ja omistamistani vaatteista oikeasti tarvitsen. Tämän myötä olen myynyt tai antanut eteenpäin suuren osan vaatteistani ja vähentänyt merkittävästi uusien ostoa. Kumma kyllä, vaatekaappi tuntuu täydemmältä ja yhdistely on helpompaa kun kaikki sopii kaikkeen. :)

Tykkään tosi paljon tyylistäsi! 9. asun hame on aivan valloittava!

Kommentoi