Syksylle ja uusille ajatuksille

Laura de Lille

Syksy saapui New Yorkiin.


 


Se tapahtui hetkellä, jolloin tuulenvire toi ensimmäiset vilunväristykset ja nostatti ihon ihanalla tavalla kananlihalle. Kun raikas ilma täytti mielen kauan kaivatuilla asioilla: laventelintuoksuisilla kynttilöillä, jättivillasukilla ja kahvilla, josta tulee aina vähän liian väkevää.


Syksy on uusi mahdollisuus – lähtöruutu kauan kyteneille ajatuksille ja unohdetuille ideoille. Se on aikaa, jolloin mielen valtaa tuuduttava seesteisyys. Turvallisuudentunne, joka vahvistuu sitä mukaa, mitä paksumman villapaidan päälleen vetää ja mitä enemmän maitoa kahvikuppiinsa kaataa. 


Se sai minut tarttumaan lenkkareihin ja kohtaamaan silmästä silmään pitkään kadoksissa olleen juoksijan. Pinkomaan Navy Yardin hiekankatkuisille kentille ja Greenpointin lauttalaiturille. Ihailemaan pienen ihmisen perspektiivistä korkeuksiin kohoavaa Manhattan Bridgeä ja hymyilemään vienosti East Riverille. Tuntemaan iholla kesän rippeet, ja oivaltamaan, että olisi korkea aika irrottaa ote.


 


Sinne se meni että hujahti, suurkaupungin intiaanikesä.


 


Vielä perjantaina pukeuduin pikkumustaan, punasin huuleni ja vedin jalkaani narusandaalit. Läksin lämpöiseen iltaan silkkipusakka harteillani, ja juhlistin alkavaa viikonloppua The Raveonettesilla  ja kutkuttavan kauniilla Sharin Foolla. Humalluin metsänvihreistä silmistä ja tarrasin kiinni käsivarteen, jota koristi monen monta tatuointia. Vatsanpohjaa kutitti tuttu tuntemus. Pelonsekainen, viipyilevä jännitys, joka ottaa yhtä paljon kuin antaa. 


Syksy on helposti paras aika vuodesta. Silloin tunnen itseni hitusen rohkeammaksi, ja muistan miksi aamukuudelta kannattaa tehdä hölmöjä tunnustuksia. 


 


Meistä voi tulla mitä vain


  

Kommentit

Jeba
Tuuliajolla

Kiitos tuosta viimeisestä lauseesta: " Meistä voi tulla mitä vain. "

Kaipasin juuri tuota päivääni. Kiitos! :)

Sara's

Nää sun postaukset on ällöttävän onnellisia :D Sillon kun itellä kaatuu seinät päälle niin ei voi kun ärsyttää :D Ei vaan, tosi kiva et sulle menee hyvin, oot ihana :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Sun blogisi oli mielenkiintoisempi silloin kun et kuulostanut viiden markan tarjouspokkarilta.

Laura Pollari
Laura de Lille

Jeba, Ihana kuulla! Tuo ajatus helpottaa muakin. Mahtavaa maanantaita!

Sara, Kiitos kaunis - kunhan yritän pitää lipun korkealla parhaani mukaan!

Vierailija, hahaa! Ja sä kuulostaa siltä, että oot vetänyt liian monta känkkäränkkäkarkkia. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, ihanaa lukea syksyn positiivisesta puolesta, kun itseä masentaa kokoajan pimenevät päivät ja saapuva kylmyys.Hyr. Syksyssä tosiaan voi olla jotain positiivistakin :)

fion (Ei varmistettu)

voi että, ihana biisi! täydellinen just sellaisille pimenevien syysiltojen vähän salaperäisille kaduille.

emmery (Ei varmistettu)

Osaatko sanoa mistä johtuu se että blogilistalla vähän väliä näkyy että olisit kirjoittanut uuden postauksen, siis oikeasti monta kertaa päivässä, vaikka oikeasti kirjoitat aika harvoin? :/ eli ns. "feikki"päivittyy blogilistalle.

Kommentoi