Uusille aluille

Laura de Lille

Hei, olen Laura – vapaapudotusten ennätysnainen.

Ekan kerran hyppäsin lukiosta valmistuneena 19-vuotiaana, uudelleen tammikuussa 2012.

Seitsemään vuoteen on mahtunut monenmoista: Pariisista sain vauhdit, New Yorkilta vapautta ja itsenäisyyttä – siitä minua muistuttaa ihoon hakattu pieni pääskynen.

Kaikki kestää aikansa, ja nyt on taas aika pudottautua.

Irtisanouduin päivätyöstäni tällä viikolla. Pitkittyneen, kestämättömäksi käyneen tilanteen siivittämä päätös oli hyvä ja suunta ehdottoman oikea.

Nyt edessä häämöttää uusi alku, ja otan sen vastaan avosylin, vaihtoehtoja rauhassa punniten. Se voi olla uudessa maassa, koulussa tai vaikka maailmanympärysmatkalla. Varmaa on ainoastaan se, että haluan hengittää hetken ja kirjoittaa enemmän. New Yorkissa elelemme pääskyni kanssa vielä yhden kevään.

Pelottaako? No, ihan vähän, mutta se kai tässä on tarkoituskin. Vaikka silmissä sumenee, ääriviivat näyttäytyvät vahvoina, ja se riittää. Täydellinen järjestys kun vaatii aina hetkellisen kaaoksen.

Jääminen on kovin helppoa – erityisesti silloin, kun pitäisi vain tiputtautua.

Ja minä, vapaapudotusten ennätysnainen, olen aina uskonut sigurrósmaisiin ilmahyppyihin:

Maailma hei – täältä tullaan!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

onnea sinulle ihan kaikkeen, pohjanmaan/maailman tyttö! älä kuuntele kuittailuja. mahtavaa! onnea!

Veneessä (Ei varmistettu)

Täällä myös samoissa tunnelmissa. Kolmas asuinmaa menossa ja olen jättämässä maisterin kesken. Takana on tutkintoja, aivan tarpeeksi opintovuosia ja täällä tajusin, että nyt en minä ainakaan saa opiskelusta mitään enää irti. Olen tänä päivänä lisäksi ajatusmaailmaltani kapinallisempi kuin 10 vuotta nuoremmat opiskelijat, vaikka tilanteenhan pitäisi olla juuri päinvastainen. Nyt on työnhaku päällä ja katsotaan, mikä maa ja mikä työ ottaa vastaan. Onnea ja uskallusta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä Laura, go! Oot antanut näillä postauksillasi paljon rohkeutta jättää vanha taakse ja katsoa kohti uutta luottaen siihen että muutos on hyvästä. Kiitos!

laurako
Kalaonnea

Huippua! Onnea maailmanvalloitukseen, kuten sanotaan. :) 

Ihanaa, että jaksat kirjoittaa seikkailuistasi, luin juttujasi jo vuosia sitten kun itsekin painelin matkalaukun ja rinkan kanssa Ranskaan. Ekat viikot tyhjässä kämpässä ilman sähköjä yms olisivat voineet olla inhoja, mutta seikkalumieli on ihmisen paras ystävä. Olen saanut jutuistasi vuosien varrella paaaaaljon ideoita ja poveria, hurja kiitos ja merci ! 

Nostan lasini tänä iltana uusille seikkailuillesi! :)

hannnn (Ei varmistettu)

Onnea uusille seikkailuille myös täältä :)
Mua jäi kiinnostamaan tuo sun ihana vaatekaappisi sisältö: onko sulla jotain ns. renttuvaatteita tms kotivaatteita, joissa ei kehtaa mennä mihinkään vai ovatko nekin oikeasti ihan siistejä? ;)
Ja tuosta vaatekaapin tyhjennysoperaatiosta innostuneena hieman samaa jatkan täällä omassa kaapissani, tosin kuten yleensä tarkoituksena ei todellakaan ole ostaa uutta turhaa tilalle. Ihailtavaa on tuo sun vaatteiden karsiminen, mutta olisko mahdollista saada joskus ihan inventaariossa lukua siitä että monet housut omistat, monta t-paitaa, montako "hienoa/siistiä/hullua" vaatetta jne.. Ihan uteliaisuudesta!! :) Hyvä postausidea ainakin lukijan mielestä;) "Vähän vaatteita" vaan tarkoittaa ihmisille eri asioita! :)
Ihanaa kevättä!

hannnn (Ei varmistettu)

Onnea uusille seikkailuille myös täältä :)
Mua jäi kiinnostamaan tuo sun ihana vaatekaappisi sisältö: onko sulla jotain ns. renttuvaatteita tms kotivaatteita, joissa ei kehtaa mennä mihinkään vai ovatko nekin oikeasti ihan siistejä? ;)
Ja tuosta vaatekaapin tyhjennysoperaatiosta innostuneena hieman samaa jatkan täällä omassa kaapissani, tosin kuten yleensä tarkoituksena ei todellakaan ole ostaa uutta turhaa tilalle. Ihailtavaa on tuo sun vaatteiden karsiminen, mutta olisko mahdollista saada joskus ihan inventaariossa lukua siitä että monet housut omistat, monta t-paitaa, montako "hienoa/siistiä/hullua" vaatetta jne.. Ihan uteliaisuudesta!! :) Hyvä postausidea ainakin lukijan mielestä;) "Vähän vaatteita" vaan tarkoittaa ihmisille eri asioita! :)
Ihanaa kevättä!

Annemaris

Rohkeinta on tehdä muutos, mitä elämä oikeasti tarvitsee. Onnittelut! :)

No johan on muutoksia suunnalla jos toisella! Itselläkin kaikenmoiset uudet tuulet puhaltelee, teen ja crumpettien maasta pitäisi alkukesästä suunnata takaisin Suomeen (!) ja juuri eilen eräs tutorimme jakoi meille viisaita sanoja, jotka jotenkin tuntuisivat tähänkin sopivan: "One's destination is never a place but a new way of seeing things"(Henry Miller)

Suotuisien tuulien ja auringontäytteistä kevättä!

Saia (Ei varmistettu)

Love it! Hieno veto, jos ei ole onnellinen niin silloihan on tehtävä itse jotain toisin.. Erittäin rohkea päätös, pakkohan täällä ruudun takanakin on olla innoissaan mitä kaikkea (hyvää) tästä vielä seuraa!

Tartsi (Ei varmistettu) Http://lily.fi

Onnittelut sinulle rohkeudestasi! Olen seurannut julkaisujasi mielenkiinnolla n. pari vuotta. Itse olen jämähtänyt velvollisuuksien ja sitoumusten arkeen ja olet tavallaan elänyt puolestani sitä elämää, jota haluaisin elää. Voimia sinulle Laura epävarmaan tilanteeseen ja hyvää kevättä!

E.J (Ei varmistettu)

Onnea tulevaan sinulle! Mukava blogi tämä sinun blogi. Yksi parhaista mitä olen löytänyt :) Sigur ros on ollut mun yksi suosikeista 15- vuotta. Ihana! Yksi haaveista onkin niiden synnyinmaahansa päästä joskus :)

toivottaa: toinen entinen pohjalainen :)

Cecil (Ei varmistettu)

Laura, toivon kaikkea hyvää elämääsi!

SaimaHuimaus (Ei varmistettu)

Ah! Miten uskallatkin olla noin rohkea! Vapaapudotus on kyllä hyvä kuvaus sille tunteelle kun lähtee uuteen ja vielä tuntemattomaan! Olisinpa minäkin yhtä rohkea :)

huldamaria (Ei varmistettu)

huippua laura !! ihailtavaa! kiitos, että kirjoitat, se inspiroi ja kannustaa uskaltamaan: minä lähden kesäksi islantiin töihin, minä uskallan!

Roosa
Mangomalen

Vou vou vou!

donnaklara (Ei varmistettu)

Liittyykö sun päätös Marimekon irtisanomisiin? Luin viime viikolla, että Marimekko irtisanoo 22 henkeä Suomesta ja Jenkeistä. Surullista, jos olet yksi heistä.

Laura Pollari
Laura de Lille

Ei liity, kuten tekstistä käy ilmi.

Hosuli
Hömppäblogi

 

Onnea matkaan! Minua melkein jännittää puolestasi. :) Odotan innolla tarinoita siitä, mihin ja mitä tekemään päädyt.

All My Days

"Täydellinen järjestys kun vaatii aina hetkellisen kaaoksen."

Sinäpä sen taas kiteytit. Ihailen sun rohkeutta ja inspiroit mua kerrasta toiseen.
Kaikkea hyvää sulle! :)

saarah
visual diary

Wau. Ihailtavaa rohkeutta!

apple (Ei varmistettu)

LOISTAVA asenne! valoa kevääseen, supernainen! :>

NooraSa (Ei varmistettu)

Ihanaa Laura! Olen seurannut blogiasi vuositolkulla ja ammentanut siita inspiraatiota milloin mihinkin tarkoitukseen. Olen itse paatynyt Brysselin kautta Lontooseen ja seuraavana listalla siintaa Uusi-Seelanti vuodelle 2015. Vapaapudotus pelottaa - olenhan jo saanut jalkani oven valiin aikuisten tyomaailmassa ja asettautunut mukavasti rakkaseen Lontooseen - mutta postauksesi muistutti minua taas siita, miten tarkeaa on tehda niita pelottavia paatoksia, koska ne ovat ainakin omalla kohdallani olleet aina juuri niita oikeita. Kiitos sinulle ja rutkasti onnea uudelle elamanvaiheelle! :)

xxxx (Ei varmistettu)

Mukavaa matkaa :)

Heydia (Ei varmistettu)

Vau, oot oikeesti tosi mahtava tyyppi! Inspiroit rohkeudellasi! Täällä opinnot loppuvaiheessa, työtilanne parhaimmillaankin epävarmaa, lähtö houkuttelee, mutta jostain syystä tuntuu jarruttelua... Huomaan jossittelevani: jos jäisin niin saisin silti pitää asiat X, Y ja Z, lähtiessä saisin sen sijaan Ö:n ja Ä:n. Kamalaa! :O Nyt sun rohkeiden päätösten inspiroimana päätin oikeasti miettiä vaihtoehtoja! Ainahan sitä pääsee takaisin, jos siltä tuntuu, sitten ei ainakaan tarvi jäädä jossittelemaan! :)

Mitä ihaninta jatkoa tulevaan!! :)

Noora21 (Ei varmistettu)

Moi. Suosittelen lähtemään maailmalle jos siihen on mahdollisuus, mikä opettaa, eikä tarvitse sitten jäädä jossittelemaan. Se pahinta olisikin. Itse lähdin, tulin takaisin, ja nyt pystyn olla onnellinen täällä Suomessa. AINA voi tulla takaisin :)

Satumaah
Satumaailmassa

Lykkyä tykö uusille teille! Kateellisena täällä näit sun postauksia lueskelen. Itse olen vielä reilun vuoden sidottu Suomeen, kun päätin vihdoin aikuistua ja hommata tutkinnon. Mutta sitten pääsee taas maailmalle! 

Julia Juliska (Ei varmistettu)

Huippua, hauskaa nähdä mihin päädyt seuraavaksi!

Voi vitsi, mahtavaa! :) Ihana seurata tätä blogia, kun menet niin omaa tietäsi. Annat paljon inspiraatiota ja olen itsekin ymmärtänyt vihdoin, että joskus vain muutos on ainoa oikea ratkaisu (vaikka se miten tuntuisi lopulliselta ja pelottavalta)!

Kommentoi