Vintage-ostoksilla Reykjavikissa

Laura de Lille

Tarkoituksenani on koota parhaat Islannin-vinkkini yhteen postaukseen myöhemmin tässä kuussa.

Tässä ja seuraavassa postauksessa tulen antamaan muutamia vinkkejä siitä, missä Islannissa kannattaa ostoksensa tehdä. Niukkasanaisesti siksi, että matkustelu ei ole minulle kaupoissa pyörimistä – hamstraamisesta nyt puhumattakaan – vaan ennen kaikkea kohteeseen itseensä tutustumista. 

Vintage-fanina tapaankin tsekkailla usein vain kakkoskäden tarjonnan sen ollessa usein hauska läpileikkaus kaupungin tyylistä noin ylipäätään.

Reykjavik on niitä paikkoja, jonka katukuva on yhä varsin omaleimainen. Toisin kuin moni ketjuliikeviidakoksi muuttunut eurooppalainen pääkaupunki, Reykjavik on edelleen täynnä paikallisten yksityisyrittäjien pyörittämiä suloisia pikkuputiikkeja. Esimerkiksi H&M:ää maassa ei ole ollut enää vuosikausiin, ja kaupungin keskustastakin löysin vain yhden sisustusketjuliikkeen.

On myönnettävä, että kaupungin kakkoskäden tarjonta ei päätä huimaa: varsinaisia vintage-putiikkeja Reykjavikista löytyy vain muutama. Jos paikallisia on uskominen, parhaimmat löydöt täällä tekee Punaisen Ristin kirppikseltä!

Tästäkin huolimatta päätin antaa mahdollisuuden aivan Reykjavikin keskustassa sijaitsevalle Nostalgíalle.

Pieni mutta energinen Nostalgía on ihastuttava väriläikkä keskellä kaupungin pääostoskatua Laugaveguria.

Erityisen ihastunut olin noihin päheästi stailattuihin, punakutrisiin näyteikkunamannekiineihin! 

Nostalgían tarjonta koostuu tarkoin valituista, noin 1970-90-luvuilta peräisin olevista aarteista.

Näin talvisaikaan myymälän valikoima oli pitkälti neule- ja takkipainotteista muutamaa mekkorekkiä lukuun ottamatta. Omia lemppareitani myymälässä olivat muhkeat, värikkäät neuletakit, joiden huomasin olevan reykjavikilaisten vintage-kauppojen vetoneula noin ylipäätään. 

Toinen huomionarvoinen, nosteessa oleva tuote olivat 80-luvun mummotuulitakit, joita löysin paristakin eri myymälästä. (Milloin niistä muuten tuli se juttu?!)

Laukkuja ja kenkiä myymälässä ei ollut nimeksikään, mutta koruja Nostalgíasta löytyy. Yllä olevien suhteen olin tosin vähän skeptisempi. 

Hintatasoltaan Nostalgía on vintage-putiikkien keskitasoa: mekoista saa pulittaa noin 30-40 dollaria (20-30 euroa) ja takeista noin 90 dollaria (n. 65 euroa.)

Päällimmäinen fiilikseni putiikista oli positiivinen. Jos asuisin kaupungissa, tsekkaisin sen varmasti säännöllisesti etsiessäni jotain vähän erikoisempaa päällepantavaa.

Lisäplussat myös mukavasta myyjästä, joka oli sydämen sulattava todiste siitä, että islantilaisaksenttiin ei vaan voi kyllästyä. Suosittelen!

Ja näin tänne pääsee: Laugavegur 32, 101 Reykjavik

Kommentit

Kivan ja värikkään näköisiä vaatteita! :)

Hosuli
Hömppäblogi

 

"Toisin kuin moni ketjuliikeviidakoksi muuttunut eurooppalainen pääkaupunki, Reykjavik on edelleen täynnä paikallisten yksityisyrittäjien pyörittämiä suloisia pikkuputiikkeja. Esimerkiksi H&M:ää maassa ei ole ollut enää vuosikausiin, ja kaupungin keskustastakin löysin vain yhden sisustusketjuliikkeen."

Oo, kuulostaa kaupungilta mun makuun! Esim. Tallinnassakin parhaita putiikkeja ovat ne paikalliset pikkuliikkeet. Pistän tämän jutun kirjanmerkkeihin mahdollisen Islannin-reissun varalta. :)

Kommentoi