Maistuva kiireisen äidin voimasämpylä -resepti
Ihanan rento ja kiireetön hetki, vauva nukkuu päivän ensimmäisiä päikkäreitä klo 10 ja kuvittelen vastaleivotun sämpylän tuoksun keittiössä. Ulkona on mukavan lämmintä. Tänään syödään ”aamupala”sämpylää terassilla! Joskus elämä saa olla kaikessa yksinkertaisuudessaan nautintoa. Minun nautintoni on kiireettömät ja laiskat aamut sekä vastavalmistettu-/leivottu herkku.
Olen kokeillut monenlaisia sämpyläreseptejä, mutta nyt halusin jonkun nopean ja yksinkertaisen reseptin. Monet ystäväni kyselevät minulta aina leipomuksieni reseptejä. Reseptiohjeeni ovat hieman mutkikkaita, sillä reseptini ovat sellaisia, että kokeilen kaikkea ja sitten unohdan minkä verran olen laittanut mitäkin ainesosaa mihinkin reseptiin. Etsiskelen netistä reseptejä, en käytä mittoja, vaan kauhon mututuntumalla ainesosia taikinaan. Tässä kuitenkin sinnepäin resepti, jota päädyin kokeilemaan:
1 prk maitorahkaa
2½ dl maitoa
20 g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
3 rkl hunajaa
1½ dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
¾ dl juoksevaa voita
Ohje
1. Liuota kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen hiiva. Lisää suola, kaurahiutaleet ja hunaja. Lisäile joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi voi.
2. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (vähintään 30 min). Leivo sämpylät ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota peitettynä vielä n. 15 min.
3. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 min tai kunnes sämpylät näyttävät kypsiltä.
Tein ohjeesta 16 sämpylää. Sämpylöistä tuli hyvinkin maukkaita! Kannattaa seurata sämpylöiden paistamista kuitenkin koko ajan, sillä jos sämpylät ovat liian pitkään uunissa, kuivahtavat ne nopeasti. Ei muuta kuin herkuttelemaan!
Maistuvaa viikonloppua!
Reseptiterveisin,
-J