Päivä Muumaassa – vauvan kanssa landella

Moikkelismoi pitkästä aikaa! Mulla on ollut hieman tekemistä, että saan elämäämme rakennettua jälleen rutiineja. Meillä neiti ei ole nukkunut päiväunia juuri ollenkaan niin jopas on painanut tämän mamin väsyksiin. Samoin on meidän pikku ”vauvamme” alkanut vaatimaan itselleen kaiken huomion ja enpä ole saanut juuri edes puhelinta kädessä pidellä saatikka puhua kenenkään kanssa ilman, että toinen tulee mustasukkaiseksi. Mutta asiaan..

Olen erittäin eläinrakas ihminen ja olen myös M:aa opettanut ja totuttanut eläimiin. Olen itse lapsuudessani telminyt (ja asunut) landella ja monet maatilan eläimet ovat minulle tuttuja jo lapsuudesta. Vaikka teininä kovin vannotin, että ikinä en palaisi takaisin landelle, ja että tämä likkahan muuttaa isolle kirkolle stadiin niin täällä ollaan, pienessä kaupungissa Satakunnassa. Ei me nyt missään landella asuta, mutta ei tämä kaukana ole. Kun taas pitkästä aikaa pääsin ihan oikealle maatilalle ja näkemään eläimiä, tuntui se kivalta sekä kotoisalta.

Koivuniemen Herran Muumaa on lasten maatila Merikarvialla, Satakunnassa. Tämä paikka on ollut olemassa jo silloin, kun itse olin lapsi ja täällä on tullut monena kesänä vietettyä aikaa. Maatilalla pääsee näkemään, ruokkimaan ja silittelemään eläimiä. Muumaassa on mahdollista päästä myös lypsämään lehmää! Maatilalla on temmeltäjiä aina maatilan eläimistä jyrsijöihin sekä matelijoihin. Tilalla on rento tunnelma ja halutessasi voit levähtää maatilan kahvilassa sumpilla. Tilan puitteet ovat hyvät ja siellä on helppo olla myös vauvan kanssa. Itseäni aina hieman jännittää lähteä vauvan kanssa vieraaseen ympäristöön, kun ei koskaan tiedä miten niissä on otettu vauvaperheet huomioon. Muumaassa ei tästä tarvitse huolehtia, sillä sisätiloissa on siistit vessat hoitoalustoineen. Voit varata omat eväät mukaan ja halutessasi myös makkaran paisto onnistuu. Rakennuksessa on mikro käytettävissä ja saat lämmitettyä ruuan perheen pikkuisille.Vaunujen kanssa on helppo liikkua, mutta mikäli omistat kantorepun, suosittelen ottamaan myös sen mukaan. Meillä reppu oli kovassa käytössä ja M tykkäsi seurailla ympäristöä sylissä.

Jos kaipaat maatilan rauhaa ja haluat päästä näkemään erilaisia eläimiä sekä omaat eläinrakkaan luonteen, kannattaa suunnata nokka kohti Merikarvian maatilaa!

Maatilaterveisin,

-J

perhe vanhemmuus oma-elama lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *