Tuleva äitienpäivä – mitä tuntemuksia äitienpäivä minussa herättää?

Ylihuomenna vietämme äitienpäivää. Neljän vuoden ajan ovat mummut ja äidit minua muistaneet, vaikka en omistanutkaan vielä ihmislasta, mutta koiralapset minulla oli. Se on ollut mielestäni hieman hauskakin ele muistaa myös  minua, sillä pidän koiriamme lapsinani ja sen on tullut myös perheillemme selväksi. Olemme joka vuosi viettäneet äitienpäivää omien äitiemme ja mummujemme kanssa. Tästä äitienpäivästä tulee kuitenkin erityinen, sillä se on minun ensimmäinen oikea äitienpäiväni.

Minulla on itselläni hyvät välit äitini kanssa, mutta aina emme ole olleet yhtä läheisissä väleissä. Meistä tuli läheisempiä vasta, kun muutin pois kotoa ja itsenäistyin. Äiti on ollut elämässäni paljon mukana. Hän on aina tarvittaessa mm. auttanut vauvan tai koirien hoidossa. Hän ei ole kyseenalaistanut tapaani kasvattaa lastani eikä hän ole kärkkäästi minua neuvonut lapsen hoidossa. Hän tietää, että osaan. Hän tietää, että kysyn, jos tarvitsen apua.

Mietin, millainen äiti haluan olla lapselleni? Haluan olla äiti, johon M voi aina tukeutua. Haluan olla äiti, johon hän voi luottaa. Olen äiti, joka kulkee vierellä läpi elämän.  Ja ennenkaikkea haluan olla M:lle äiti, jonka seurassa hän tuntee olonsa turvalliseksi.

Äitienpäivän juhlistaminen on aina kuulunut perinteisiin ja sen juhlistaminen on ollut minulle itsestään selvä asia. Tällä kertaa odotan äitienpäivää eri tavalla. Viime äitienpäivänä M asusteli jo masussani ja kerroimme myös perheellemme tulevasta vauvasta. Se päivä jäi mieleeni. Mummut saivat meiltä ensimmäiset merkitykselliset lahjat, jotka kertoivat tulevasta vauvasta. Mummut saivat pienet lahjakassit, joita somisti kuva pienistä varpaista. Kassissa oli kahvikuppi, jossa luki ”Mummu”.

Jännityksellä odotan muistaako mieheni äitienpäivää ja mahdanko saada M:n oman tekemän taideteoksen tai kenties hänen itse tekemänsä aamupalan! Vitsailinkin aikaisemmin miehelleni, että hän ei välttämättä koskaan pysty yllättämään minua sillä tavalla, miten yllätin hänet isänpäivänä. M syntyi päivää ennen isänpäivää ja vein mieheni illalliselle osaston ruokalaan.

Tätä äitienpäivää saan juhlistaa pienen tyttäreni kanssa. Hän täyttää huomenna 6 kuukautta. Jokaisen päivän olen elänyt vaaleanpunaisessa kuplassa ja olen ollut äärettömän onnellinen. En vaihtaisi pois päivääkään. Vaikka olin ennestään jo äiti ihanille koirillemme, olen nyt äiti vielä suuremmalla sydämellä ja isolla Ä:llä rakkaalle prinsessalleni.

Ihanaa äitienpäivää kaikille!

Äitienpäiväterveisin,

-J

perhe vanhemmuus oma-elama rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *