Voihan koneet ja vempaimet

Olen tahinut viime viikkojen aikana koneeni sekä sometilieni kanssa. Miten voikaan olla, että kaikki sometilit pyytävät samaan aikaan uudelleen sisään kirjautumista eikä näitä salasanoja voi millään muistaa. Ystäväni on noin 15 vuotta sitten luonut minulle Facebook -tilini ja salasanakin on silloin keksitty. Jonkin aikaa sain mietiskellä mitä alle parikymppinen J on ajatellut salasanakseen pistää. Minun piti nyt päivittää salasanani uuteen,jotta se olisi helpommin muistettavissa, mutta arvatkaapa jaksoinko sitä tehdä, kun olin päässyt kirjautumaan sisälle.

Lisäksi lily.fi:ssä sivut uudistuivat ja tietenkin olin unohtanut myös tänne salasanani. Raskausaikana sekä sen jälkeen, on muistamisen kanssa ollut melkoista tahimista, eikä muistini näytä palautuvan vielä hetkeen. Tuntuu, että yhä syvemmälle allikkoon vajotaan pääkoppani kanssa. IG –tilini sain toimimaan melko nopeasti, mutta sinne en saa päivitettyä sähköpostiani. Lisäksi instastoriesit eivät toimi tai sitten minun kohdallani on rajoitettu tarinoiden määrää 😀 Sama on myös Facebookin kanssa. FB:n päivittäminen ei sinänsä haittaa minua, sillä sitä tulee käytettyä muutenkin vähemmän. Facebookkiin saatan silloin tällöin päivitellä joitakin kuvia, mutta juuri muuta en siellä enää tee. Ei siis kannata loukkaantua jos en ole käynyt tykkäilemässä päivityksistäsi tai kuvistasi. Tänä päivänä käytän Facebookkia lähinnä vauvan vaatteiden osteskeluun kirppiksiltä.

(Kuva lainattu netistä)

Bloginikin salansanan sain taottua päähäni viikon jälkeen, kun olin jo luovuttamassa sen suhteen. Kun sometilit ja blogi oli saatu kuntoon niin eiköhän tietokoneeni alkanut temppuilemaan. Laitan alle kuvaa miltä koneeni näytti. Läppärillä ei siis pystynyt tekemään mitään. Näyttö oli pelkkää sohjoa ja viivaa. Jouduin sulkemaan koneeni vähän väliä on/off painikkeesta. Uudelleen käynnistämisestäkään ei ollut apua ja kone toimi käynnistämisen jälkeen vain hetken aikaa. Lisäksi kone jumitteli. Se hidasteli ja yhden lauseen kirjoittaminen vei useita minuutteja. Käytössäni on tällä hetkellä vuonna 2011 hankittu MacBook Pro. Ei siis ihmekään, että kone jo hieman hidastelee. Viikkojen taistelujen jälkeen lähdin mieheni kanssa Giganttiin hakemaan kovalevyä kannettavaani, jos sillä saisi lisää elinaikaa koneelleni. Uuden koneen hankinta ei vielä kuulu tärkeimpien hankintojeni listalle. Yritän selviytyä uudella kovalevyllä toistaiseksi. Ainakin temppuilut ovat vähentyneet ja lauseen kirjoittamiseenkaan ei kulu niin paljon aikaa. Onneksi mieheni on melkoinen Apple-nörtti, joten yleensä hän saa kaikki koneet pelaamaan ja löytää ratkaisut ongelmiin. Ennen nauroin hänen nörtteilylleen, mutta monesti tästä on ollut apua ja olen jopa itse oppinut jos jonkinlaista kaikista vempeleistä sekä ohjelmistoista.

Onko teillä vielä tietokoneita käytössä? Jos on niin minkä merkkisiä ja malleja? Vai oletteko jo luopuneet tietokoneista kokonaan ja siirtyneet käyttämään vain tabletteja ja puhelimia? Entä muistatteko kaikkien sometilienne, sähköpostien yms. salasanoja?

Hyvä asia tässä kaikessa toimimattomuudessa oli, että sain viettää vieläkin enemmän aikaa rakkaimpieni kanssa.

Viikonlopputerveisin,

-J

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *