SYMBOLS - reilun kaupan korut

Leipää ja ruusuja

 

Tällä viikolla lanseerattiin vastuullisesti toimivien yritysten tuotteita myyvässä verkkokaupassa Weecosissa Kätkö paja & puoti -kultaliikkeen Reilun kaupan -kullasta tehty SYMBOLS -kultakorusarja. Minulla on ollut kunnia olla tämän sarjan inspiraationa.

 

Kätkön paja & puotikultasepänpaja ja korupuoti sijaitsee Aleksis Kiven kadulla Helsingissä. Löysin sen kun etsin kihlasormuksiemme eettis-ekologista tekijää. Minulle oli ehdotonta, että sormukset valmistetaan eettisesti ja ekologisesti. Liikettä pitävä kultaseppä Hanna Rainio osoittautui oikeaksi kultakimpaleeksi! 

 

Kätkö-korut tehdään perinteisin menetelmin käsityönä eettisin ja ekologisin periaattein valituista materiaaleista yksittäiskappaleina tai pieninä sarjoina. Koruissa käytetään 100% kierrätettyä ekohopeaa sekä ensimmäisenä, ja toistaiseksi ainoana Suomessa sertifioitua Reilun kaupan kultaa.

 

Nykyisin jo aviomieheni, Matias teetätti sormuspiirokset LUV NORTHin Laura Paanasella Barcelonassa Nina Kravizin keikalla hävinneen rakkaan koruni pohjalta. Kirjoitukseni Matiaksen yllätyksestä Flowssa The XX:n keikalla voitte lukea täältä. Hanna Rainio toteutti korupiiroksen pohjalta upeat sormukseni ja suunnitteli Matiaksen sormuksen. Sormuksiamme varten teetätettiin ensimmäistä Reilun kaupan punakultaa -ainakin Suomessa. 

 

 

Kuvassa Matiaksen ja minun vihkisormukset. Kihlasormukseni näkyy alla olevassa kuvassa vielä työstössä. 

Yhteistyön aikana Hanna etsi myös uusia ideoita.

Minua inspiroi yleisesti ottaen yksinkertaiset minimalistiset muodot. Sormuksissani toistui kaksi yksinkertaista muotoa. Ohut ja herkkä suora ja ympyrä. Voin paljastaa, että toivoin aika paljon pelkistyksiä alkuperäisiin sormuspiirustuksiin. Toivoin myös ”viiva” -korviksia häihin.

Hanna pyysi minua yhteistyöhön ja sain palkkioksi upeat korvikset hääjuhlaamme. SYMBOLS -sarja on upea kokonaisuus herkkää ja vahvaa tunnetta. 

Korut: Hanna Raunio

Kuvat: Ville Lehvonen

Vaatetus ja meikki: Maria Mäkynen

Kommentit

Onpa hienoa! Ovatpa myös muun hyvän lisäksi kauniita, jotenkin pieniä ja yksinkertaisia, mutta silti vahvoja koruja.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.