Lehtikaalisipsit // Kale chips

Mitä muut edellä, sitä minä perässä. Vihdoin koitti se hetki kun sain aikaseks väsätä ruokablogeista tuttuja – ja jonkin asteista kulttimainetta nauttivia – lehtikaalisipsejä. Melkeinpä kaiken rasvasen ja suolasen ystävänä, mutta myös vihanneksia rakastavana, ajattelin kokeilla josko näistä tulis juustonaksujen terveellisempi kilpakumppani.

Ei tullu. Lehtikaali itsessään on ihanaa, mutta onnistuttuani ensin tietämättäni lorauttamaan lehtien sekaan liikaa suolaa ja sen jälkeen paistamaan sipsejä uunissa muutaman minuutin liikaa, ei se enää maistunutkaan ihan yhtä hyvin kun vaikkapa raakana. Ottakaa tästä oppia älkääkä tehkö samaa virhettä kuin minä, eli varovasti sen suolan kanssa ja Suomi-Kanada pelin seuraamisen sijasta ottakaa lehtikaalisipsit tarpeeksi ajoissa pois uunista.

Netistä ohjeita selatessani tuli vastaan muutamakin ohje, joka kertoi paistoajaksi 20 minuuttia. Meikäläisen uunissa se oli liian kauan, jolloin lehdet pääsi hiukan kärtsäämään, joten suosittelen aluksi hiukan lyhyempää paistoaikaa!

Lehtikaalia

Öljyä

Haluamisia mausteita

 

1. Huuhtele lehtikaali ja irrota lehdet kovan ruodin ympäriltä. Pilko sopiviksi suupaloiksi.

2. Kaada kulhoon öljyä ja haluamasi mausteet, pyörittele lehtikaalit öljyssä.

3. Levitä pellille ja paista uunissa 150 asteessa noin vartti, uunin tehokkuudesta riippuen ehkä 20 minuuttia.

 

***

 

I love all things greasy and salty but I also love vegetables and especially kale so I decided to make these kale chips to see if they are any good. These chips have been really popular – at least on Finnish blogs – so I wanted to see if the hype about them was true. For me, not so much, because I managed to fail completely by at first over salting and then over baking them. Next time I’m having a movie night I’ll probably just stick to my Cheese Puffs and let other people enjoy their healthier kale chips option! Maybe you’ll enjoy them more than I did, though!

Kale

Oil

Seasoning for your own taste

 

1. Wash the kale and remove the leafy part from the hard stem. Chop the leaves up to bitesize pieces.

2. Pour some oil into a bowl and mix in your seasonings. Toss the kale leaves in the oil.

3. Put the kale on a lined baking tray and bake in a 150 degree (Celsius) oven for about 15 minutes. Don’t let the leaves get dark.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *