Ladataan...
Leipomo

Nyt iski kortti-inspiraatio!

Eksyimme ystävän kanssa Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla tänään Kierrätyskeskuksen mökkiin. Ihastelimme Plan B:n söpöjä mekkoja ja paitoja kunnes katse kääntyi mökin toiseen nurkkaan, askartelupöytään. Meillä molemmilla sormet syyhyävät ja aina on oltava jotain pientä näperreltävää käsissä, joten turhia neuvottelematta istuimme yksissä tuumin alas ja johan alkoi kortteja syntymään! Taisimme vaipua hiljaiseen askartelumeditaatioon molemmat ja kellokin unohtui. Edes pieni sormien kohme ei haitannut keskittymistä.

Omista korteistani tuli aika hassuja, kun sen kummemmin suunnittelematta leikkelin vanhoja joulukortteja uusiokäyttöön. 

Yksi hauska idea oli hyödyntää askartelussa vanhoja kirjan kansia. Niiden väliin voi laittaa litteän paketin tai vaikkapa lahjakortin! 

Mutta menkäähän askartelemaan! Kortteja voi askaroida ilmaiseksi kierrätysmateriaalista, ja kaikkea hauskaa saa aikaan esimerkiksi vanhoista kuvista, kakkupapereista, nauhoista ja kartongista. Ja joulumielen siinä samalla. Markkinakojuilta voi hakea vaikka glögin lämmikeeksi, ja onhan siellä kaikkea muutakin ihanaa.

 

Ladataan...
Leipomo

Niin se vaan vuosi vierähti ja pääsimme juhlimaan vauvamme ensimmäistä syntymäpäivää! Tässä hieman kuvia juhlapöydästämme, jonka tarjottavia oli hauskaa suunnitella etukäteen. Suolainen puoli sisälsi kasvis- ja siikapiirakkaa sekä ruisnappeja ja gluteenitonta näkkäriä savuporotäytteellä. Gluteenittomat huijarien browniet tehtiin Chocochili-blogin mainiolla ohjeella ja niiden kylkiäisiksi tarjottiin mansikkamelbaa ja kermavaahtoa. Porkkanakakku-muffinssit oli tehty aikuisille vieraille ja syntymäpäiväsankari sai nauttia kakkunsa tällä kertaa hedelmien muodossa. Vesimeloni-pöllön väsääminen oli hauskaa ja kakkua tuhottiin vielä muutamankin päivän kuluttua aamupala-smoothien muodossa.

Muffinssivuoat hankittiin ihanasta Sweethearts-karkkikaupasta Uudenmaankadulta ja ne todellakin kestivät hyvin uunissa paistamisen. Samaan värimaailmaan sopivat servetit löytyivät Tigerista. Puiset kirjainpalikat tilattiin jo ristiäisiä varten etsyn kautta.

Sekä porkkanakakkumuffinssit että browniet kestivät loistavasti pakastamisen, niinpä ne oli kätevä valmistaa jo viikkoa ennen juhlia. Browniet muotoiltiin piparkakkumuotilla sydämiksi.

Hedelmäpöllössä oli vesimelonia, ananasta, kiwiä, appelsiinia ja rusinoita. Palaset pysyivät paikallaan pienten coctail-tikkujen avulla.

 

 

Ladataan...
Leipomo

Joulu tulla jollottaa, mutta vielä ehtii askaroida. Eilen valmistuivat vanhoista kynttilänjämistä ja kynttilämassasta nämä raidalliset uutuudet. Kynttilöiden valamiseen saa kulumaan aikaa, mutta malttavainen mieli palkitaan.

Kynttilöiden valmistukseen tarvitaan vanhoja kynttilänjämiä. Jos niitä ei ole varastossa, voi käyttää askartelukaupasta hankittua kynttilämassaa. Väri kerrallaan kynttilöitä sulatellaan metallipurkissa, jota hauduttellaan hiljalleen kiehuvassa vedessä. (Huom! Pidä aina kattilankansi lähellä! Jos steariini kuumenee liikaa, se voi syttyä palamaan. Sammuta liekki kannella, älä vedellä.) 

Kynttilöitä voi valaa erilaisiin pinnotettuihin pahvirasioihin, kuten maito- tai sipsipurkkeihin. Tarvitset myös kynttilän sydänlankaa. Sydänlanka upotetaan kerran sulaan steariiniin, suoristetaan ja sidotaan esim. sukkapuikkoon. Toinen pää kiinnittyy ensimmäisen raidan valamisessa kiinni muotin pohjaan. 

Raitojen valamisessa tarvitaan kärsivällisyyttä. Edellisen raidan pitää jähmettyä ennen seuraavaa, muuten värit sekoittuvat. Jos massa kuitenkin kovettuu liikaa, ei seuraava enää tartu kunnolla kiinni.

Lopputulosta ei voi tietää ennen kuin repii pahvimuotin täysin kovettuneen kynttilän ympäriltä - se kaikkein hauskin ja jännittävin hetki! 

Raitakynttilöiden idea sai alkunsa täältä:http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2014/10/diy-rasymattokynttila.html

Puhtaasta kynttilämassasta sai vielä lopuksi valettua muutaman valkoisen kynttilän. 

Kolme yötä jouluun on! Hei vaan kaikille! 

Pages