Marraskuun harmauteen

Marraskuun alun Leipomossa kokoonnuttiin keskipäivän brunssin merkeissä. Tarjolla oli juusto-teemaisia herkkuja: punajuuri-vuohenjuustosalaattia, itsetehtyä näkkileipää juustoilla, kasvis-omelettia fetajuustolla ja lisäksi erilaisia tapaksia. Jälkiruokana maisteltiin perinteistä porkkanakakkua, jonka resepti otettiin Kinuskikissan blogista. 

Loppupäivä kului perinteisesti neulepuikot viuhuen ja ompelukoneella surraten.

DSC03305_2.JPG

Näkkileivän ohje tarttui mukaan ystävän juhlista. Tekeminen on helppoa ja nopeaa, ainoastaan paistamiselle täytyy varata tarpeeksi aikaa. 

 

Näkkileipä (n. uunipellillinen)

2 dl tattarijauhoja (alkuperäisessä ohjeessa maissijauhoja)

1/2 dl auringonkukansiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä

1/2 dl seesaminsiemeniä

1/2 dl kurpitsansiemeniä

2,5 dl kiehuvaa vettä

1/2 dl öljyä

sormisuolaa

 

Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen (kiertoilma). Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa, lisää kiehuva vesi sekä öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele massa tasaiseksi, ohueksi levyksi uunipellin päälle (esim. muovipussi kädessä). Sirottele viimeiseksi sormisuola. Leikkaa taikina sopivankokoisiksi paloiksi pizzaleikkurilla. Paista uunissa noin tunti ja anna jäähtyä.

 

Omeletti

1 punasipuli

pienehkö kesäkurpitsa

6 kananmunaa

1/2 dl vettä

fetajuustoa

kirsikkatomaatteja

rucolaa

suolaa & pippuria

Silppua sipuli ja kuullota kevyesti paistinpannulla. Pilko myös kesäkurpitsa, lisää pannulle ja anna paistua hetki. Riko kananmunat erilliseen kulhoon, vatkaa rakenne rikki, lisää vesi ja ripaus suolaa sekä pippuria. Kaada munaseos pannulle, lisää puoliksi leikatut kirsikkatomaatit ja paloiteltu feta pinnalle. Laita kansi päälle ja pienennä lämpöä. Anna kypsyä hiljalleen. Ota pannu pois hellalta, kun munaseos alkaa hyytyä ja jäähdytä omelettia hieman ennen tarjoilua. Lisää lopuksi rucolaa omeletin päälle.

Omeletin valmistus vaatii hieman malttia ja rauhallista kypsyttelyä, jotta munaseos ehtii hyytyä eikä tuloksena ole pohjaanpalanut munakas. Mutta muutoin resepti on varsin helppo, maukas ja oiva tarjottava brunssille!

DSC03298.JPG

DSC03307.JPG

Porkkanakakun resepti löytyi Kinuskikissan blogista: http://www.kinuskikissa.fi/kinuskipupun-porkkanakakku/

DSC03308.JPG

DSC03312.jpg

 

Myös yhdet villasukat tulivat valmiiksi!

DSC03336_2.jpg

DSC03348.JPG

DSC03330.jpg

 

Lanka villasukkiin löytyi kesällä, kun 1/3 Leipomon väestä teki retken Tallinnan käsityöaitta Karnaluxiin. Lanka on saksalaista Austermann -lankaa nimeltään Step 6. Sukat neulottiin puikoilla 3 ja oman jalan kokoa myötäillen. Aloitussilmukoita luotiin 64. Kiva lanka, kun raidat muodostuivat ihan itsestään! :)

Mikä olisikaan ollut parempi tapa viettää sateista marraskuun päivää kuin tämä. Leipomon lämpimästä oli hyvä suunnata hämärtyvän lauantai-illan viettoon.

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.