Marraskuun makoisat
Marraskuussa ihaninta on kokoontua ystävien kanssa koolle ja sytytellä kynttilöitä keskelle harmautta. Lisävaloa tapaamiseemme toi tällä kertaa uusi tuttavuus – kuukauden ikäinen pikkuprinssi toivotettiin avosylin joukkoon. Nyt meillä on keskuudessamme myös poikajäsen!
Vielä ei meillä vietetty pikkujouluja, niiden aika tulee myöhemmin. Pöydästä löytyi silti jo piparkakkuja, taateleita ja juustoja, jopa piparkakku-mutakakku. Pöytää koristi myös Sikke Sumarin oliiviöljykakku, jota oli muokattu kokonaan gluteenittomaksi vehnäjauhot gluteenittomaan vaihtaen. Kakku koristeltiin pecan-pähkinöillä, banaanilla ja mustikoilla sekä rosmariininlehdillä. Rosmariinia tulee muuten itse taikinaankin, ja lopputulos on mehukas!
Yksi meistä loihti ensi kertaa Leipomon pöytään raakasuklaaherkkuja. Nam! Jouluinen maku niihin tuli pähkinöistä sekä rusinoista.
Vauvajäsenet kiersivät sylistä syliin, vaan ehtipä illan edetessä valmistua yksi mattokin. Se on valmistettu Kierrätyskeskuksesta hankituista trikookuteista virkkuukoukulla 10. Ympyrää virkattaessa pitää pitää huoli, että silmukoita tulee lisättyä sopivasti – alussa enemmän, loppua kohden yhä harvemmin. Mattoa kannattaa aika ajoin mallata lattialla, jotta näkee ettei se ala mennä rypyille (liikaa lisäyksiä) tai kutistua pussimaiseksi (liian vähän lisäyksiä). Maton kuteet saat helposti myös esim. vanhoista virttyneistä t-paidoista.
Granitin servetit ottivat kantaa. Valoa ja rauhaa!
Raakasuklaasydämet
1dl kaakaovoita
1dl kookosöljyä
1dl raakakaakaojauhetta
hyppysellinen hunajaa ja vaniljasokeria
ripaus suolaa
lisukkeeksi kaakaonibsejä, rouhittuja cashew-pähkinöitä ja hasselpähkinöitä sekä kokonaisia rusinoita
1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa.
2. Sekoita jäähtyneen rasvamassan joukkoon loput aineista.
3. Kaada suklaa muotteihin (esim. jääpalamuotit) ja laita pakkaseen jähmettymään.
4. Irroita jähmettynyt suklaa muoteista ja nauti!