Aurinkokeitto ja muita rohtoja

DSC04713.jpg

Aurinkoinen kevätsää vaihtui yhdessä yössä takaisin talvimaisemaan. Kaamea takaisku. Toisaalta päivä oli täydellinen sosekeittotarjoilulle ja tuoreille sämpylöille!

 

DSC04707_2.JPG

Leipomossa kokoonnuttiin lauantailounaalle flunssa-aaltoja ja takatalvea uhmaten. Joulutunnelmalle naureskeltiin ja hyllyn nurkalle sytytettiin kynttilä lämmittämään mieliä. Menneitä haikailtiin myös, kun perinteinen sämpyläohje kaivettiin esiin yläasteen kotitaloustunneilla raapustetusta reseptivihkosta.

 

DSC04736.jpg

DSC04705.jpgMungpaputahna ja baba ghanoush, kahdenlaista levitettä sämpylöiden päälle!

 

DSC04712.jpg

Pöydästä löytyi myös maaliskuun Trendi-lehden reseptillä leivottuja maapähkinävoikeksejä.

 

DSC04701.jpg

Näillä eväillä lääkittiin kehoja tällä kertaa! Silmäkulmassa vilahti myös villalanka ja parsinneula, mutta jutustelu ruoan ääressä taisi tällä kertaa viedä voiton askarteluilta.

 

Sosekeitto

1 isohko bataatti
4 porkkanaa
2 perunaa
kasvislientä n. 1l
palanen inkivääriä
1 prk kookosmaitoa

suolaa, pippuria, garam masala -mausteseosta

 

Kuori bataatti, porkkanat ja perunat ja laita kattilaan. Valmista kasvislientä sen verran, että juurekset peittyvät juuri ja juuri. Lisää jossakin vaiheessa inkivääri pieninä palasina ja keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta ja laita mukaan kookosmaito sekä mausteet. Kiehauta ja tarkista maku.

Keiton päälle ripottelimme tällä kertaa paahdettuja auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä Helsingin sanomien torstain ruokaliitteen inspiroimana. Myös tarjolla ollutta vuohenjuustoa päätyi keittolautasille!

 

Baba ghanoush

kaksi munakoisoa
1-2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1rkl tahinia
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl chilirouhetta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Munakoisot paahdetaan kypsiksi 225 asteisessa uunissa n. 30 min. Kuoret saavat hieman tummua.

Kun munakoisot ovat jäähtyneet, kuori viilletään auki ja sisukset kaavitaan lusikalla siivilään. Ylimääräinen neste valutetaan pois.

Lopuksi munakoisot siirretään kulhoon, joukkoon lisätään muut ainekset ja surautetaan tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.

Tarjoillaan viileänä. Koristeeksi voi ripotella auringonkukansiemeniä.

 

Mungpaputahna

Resepti toteutettu vapaasti näppituntumalla!
Alla lueteltuna tarvittavat ainekset.

mungpapuja
oliiviöljyä
valkosipulia
tahinia
sitruunamehua
tuoretta korianteria
juustokuminaa
suolaa

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY

Saunailta

DSC04154_2.JPG

Viime perjantaina heiteltiin löylyjä, vaihdettiin kuulumisia ja katseltiin Helsingin valoja ylhäällä saunaterassilla. Rentouttava ilta jatkui tujuilla saunajuomilla ja pienellä napostelulla. Pian on jo illallakin valoisaa, mutta sitä ennen voi turvautua verigreippeihin! Maistuvat nimittäin auringolta!
 

DSC04161_2.jpg

Saunadrinkkeinä hedelmä-marjasmoothie & suklaapirtelö!

 

Punertava smoothie

banaania

maustamatonta jogurttia

mustaherukoita

mustikoita

ananasmehua

 

Suklaapirtelö

Paleokeittiön reseptiä mukaillen

2 avocadoa
2 banaania
3 dl heraproteiinijauhetta (suklaanmakuinen)
1 dl kookoskermaa
6 dl vettä
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 tl kofeiinitonta pikakahvijauhetta
kanelia
suolaa

koristeeksi cashewpähkinöitä

Reseptistä tuli kuusi pientä lasillista. Näin muun ruoan ohella pieni lasillinen oli hyvin riittävä määrä, koska pirtelö on todella tuhtia ja täyttävää.

 

P.S. Huomaatteko jotakin uutta blogissa?

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli