It´s a Boy! eli sunnuntai babyshowereiden merkeissä

 

12023059_10153619459750987_1569317636_n.jpg

Sunnuntaina vietimme leipomossa jälleen babyshowereita, sillä lokakuussa on joukkoomme tulossa jälleen yksi jäsen lisää – itse asiassa leipomon ensimmäinen miesvahvistus! Juhlia vietettiin tulevan äidin kotona asianmukaisesti herkutellen ja vauva-asioista jutellen, ja tehtiinpä tulokkaalle oma laulukin koko juhlaväen voimin. Koska edellisissä babyshowereissamme ei ollut vaippakakkua, niin nyt niitä oli peräti kaksi: perinteisempi, oikeista vaipoista koottu komistus sekä vaipanmuotoinen täytekakku suihin naposteltavaksi. 

 

12025434_10153619459810987_1638448758_n.jpg

Vaipanmuotoinen täytekakku koottiin Kinuskikissan takuuvarmoilla ohjeilla. Tummien kakkulevyjen väleihin tuli vadelma-vanilja -täytettä, sekä valkosuklaa-vanilja -täytettä. Päällinen koristeltiin sokerimassalla muottien ja koristepyörän avulla – helppoa, kunhan muistaa käyttää tarpeeksi tomusokeria massan kaulimisessa. 

 

12033493_10153619459785987_1608533797_n.jpg

 

12029051_10153619459865987_2007823006_n.jpg

Perinteisen vaippakakun sisälle voi piilottaa yllätyksen tulevalle äidille! Pilkullisella koristenauhalla kokonaisuudesta tuli ihanan Marimekko-henkinen.

 

12041846_10153619459915987_402012033_n.jpg

Vaippakakun ja muiden makeiden lisäksi juhlaväki maisteli myös suolaisia antimia. Tarjoilupöydän syysherkku oli aronia-omenahillo, joka osoittautui mainioksi juustojen kaveriksi.

Kannattaa antaa mahdollisuus tuolle oudolle ja arvelluttavalle marjalle, sillä pensaat notkuvat aroniaa juuri nyt!

 

Aronia-omenahillo

 

n. 1 litra marja-aroniaa

muutama kotimainen omena

1/2 litraa vettä

sitruunamehua

ripaus vaniljasokeria

2 dl hyytelösokeria

 

Huuhtele marjat, kuori ja lohko omenat paloiksi. Lisää kattilaan veden kera. Kiehauta ja anna hautua vajaa puoli tuntia.

Mausta tuoreella sitruunamehulla ja ripauksella vaniljasokeria. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta seos vielä kerran.

Anna hillon jäähtyä. Pakasta tai tarjoile heti!

 

12023168_10153619459830987_1030997708_n.jpg

 

Tuleva pienokainen sai monta tarpeellista lahjaa, mm. kylpykirjan, taidetta seinälle, syöttölapun, itsetehdyt villasukat, vaunuverhon, pyyhkeen ja tuttipullon. Äitiä hemmoteltiin teellä sekä lahjakortilla Ruohonjuureen.

 

12021850_10153619780445987_1156918557_n.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Raskaus ja synnytys

Kesän korvalla

image.jpg

Uskomatonta – kesä on täällä taas. Leipomolaisten kevät tuntuu jälleen vierähtäneen vauhdikkaasti ja muutamien tapaamisten ohella on kuulumiset vaihdettu niin tiiviisti, että kuvien räpsiminen on jäänyt aivan tyystin. Tässäpä nyt jälleen hieman otoksia kesän ensimmäisestä leipomosta, jossa tuli testattua mm. gluteenittomat banaanimuffinssit. Mukava lisä niihin tuli jouluisesta piparkakkumausteesta, joka toimii hienosti myös näin keskellä kesää. Yötöntä yötä odotellessa!

image.jpg

 

image.jpg

Salaatti erilaisin tuorein lisukkein – kesäruokaa parhaimmillaan!

 

image.jpg

Gluteenittomat banaanimuffinssit (n. 12 kpl)

 

1 muna

1 dl sokeria

1 dl sulatettua voita

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl vaniljasokeria

1 tl piparkakkumaustetta

1,5 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

2 banaania

 

1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen sulatetun voin ja maidon kanssa.

3. Muussaa banaanit lautasella haarukan avulla ja sekoita taikinan joukkoon.

4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Hyvinvointi Hyvä olo Liikunta Mieli