Pikkujoulupaja

DSC08528_2.jpg

Arki on jo kiirinyt kantapäille, mutta tämä porukka jaksoi vielä sunnuntaina pistää hösseliksi! Pienessä joulupajassa aherrettiin ja nautiskeltiin tunnelmasta jälleen kerran tuplamiehityksellä: 12 suuta kävi kuulumisia läpi ja 24 kättä hääräsi kyökin puolella vuoron perään.

 

DSC08508.jpg

DSC08532.jpg

 

Uunista nostettiin monta pellillistä herkkuja: piparkakkuja, prosciuttoon käärittyjä taateleita ja kasvispiirakkaa.

DSC08535.jpg

DSC08517.jpg

 

Glögi höyrysi mukeissa…

DSC08561_2.jpg

 

…ja pöytä notkui hedelmistä, juustoista, tortuista, suklaapukeista ynnä muista!

DSC08558.jpg

Levite ruisnapeille

2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea
1 kokonainen purkki aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1-2 valkosipulin kynttä
silputtua tuoretta basilikaa runsaasti
mustapippuria myllystä
suolaa

Riittää n. 250 grammalle ruisnappeja.

 

Villaa näperrettiin vaivihkaa ja kitaraa näppäiltiin.

DSC08582.jpg

DSC08598.jpg

 

Ja lauluunkin yllyttiin!

DSC08618.jpg

 

 

Ulkona tuulessa keinui jopa kuusipuu. Kai sitä joulua saa jo fiilistellä? Ainakin kaikilla kliseillä kuorrutettuna :D!!!

DSC08574_2.jpg

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Musiikki

Ne marraskuiset sunnuntait…

10805152_10152854977070987_1287806826_n.jpg

…kuuluu viettää leppoisasti hyvässä seurassa, kynttilöitä ja tuikkuja poltellen, pimeyttä ja harmautta pakoillen. Lohisoppa-lounaan ääressä turistiin taas kaikkien kuulumiset läpi ja jälkiruoka-osuus venyi yllättäviin mittoihin 60v.-juhlien rääppiäisten ansiosta. Ai että miten hyvää oli Kulmakonditorian suklaa-nougat -kakku, puhumattakaan itsetehdyistä tiikerikakusta ja pikkuleivistä!

Lohikeiton resepti on löytynyt aikoinaan ystävän vinkistä, suosittelemme kokeilemaan ruisleivän kera:

http://pikkuapuri.fi/utsjokilainen-lohikeitto-with-a-twist/

Glögi tehtiin tällä kertaa tyrnimehuun ja toimi erinomaisesti. Tyrnimehun lisäksi tarvittiin glögimaustepussi (siivilöitynä), vettä sekä hunajaa oman maun mukaan. Väri oli mitä ihanin syksyn keskellä!

Jälkiruokapöytään pilkottiin kakkujen lisäksi hedelmiä – ja tulipa jaettua myös hyvä vinkki granaattiomenan aina-niin-sotkuiseen käsittelyyn. Halkaise granaattiomena kahtia ja koputtele napakasti isolla lusikalla siemenet puolikkaasta kulhoon. Kättä kannattaa pitää välissä, jotta suurimmat roskat tarttuvat siihen ennen kulhoa. Tärkeintä on tarpeeksi voimakas koputtelu – siemenet irtoavat hiljalleen ja loppua kohti suurempina joukkioina. Helppoa ja siistimpää kuin perinteinen lusikalla kaivelu!

Pitkän ja hartaan syömisen jälkeen harrastettiin vielä hieman vielä neulomista, virkkaamista ja kangasten leikkaamista. Valmiista tuotoksista kenties myöhemmin lisää.

Tunnelmallista marraskuun loppua kaikille Leipomosta!

 

10814226_10152854977185987_708690227_n.jpg

Utsjokelainen lohikeitto saa lisämakua Valion Mustapekka-juustosta.

 

10799573_10152854976795987_401020374_n.jpg

Granaattiomenan käsittelyä.

 

10816004_10152854977850987_2007819135_n.jpg

…ja se kakku!

10799752_10152854978235987_2031509398_n.jpg

 

10816206_10152854979265987_803470742_n.jpg

Kudelangasta syntyy matto kylpyhuoneeseen (ks. blogin ohje virkatusta pannunalusesta).

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY