Laiturille!

DSC05333_2.jpg

Kesällä nautitaan ulkoilmasta – niin myös Leipomossa. Tällä kertaa kokoonnuimme Mustasaaressa Helsingin edustalla. Osa jäsenistämme edusti etänä Japanista ja Kiinasta, muun porukan kanssa nautimme leppoisasti Helsingin alkukesän aurinkoisesta ja raikkaasta säästä.

Sää, seura ja maisemat – hymy leveni entisestään. Kyllä kesällä on mukavaa! 

DSC05294_2.jpg

DSC05321_2.jpg

DSC05325.jpg

DSC05305.jpg

Retkellä eväät on parasta! 

Karjalanpiirakan päällä ja muutenkin maistui perunasalaatti, jossa oli mukana avocadoa, suolapähkinöitä, varsiselleriä ja itse tehtyä nokkospestoa. Lisäksi tietysti maustekurkkua, omenaa ja kevätsipulia!

DSC05287_2.jpg

DSC05317_2.jpg

Meren äänet ja kiireettömyys – voittamaton yhdistelmä. Mustasaareen pääsee lautalla Taivallahden minigolf-radan tuntumasta, ja edestakainen lauttamatka maksaa 4€. Saari oli mukava uusi tuttavuus, jossa kaupunkilaistytöt pääsivät ihmettelemään myös kanoja ja pupuja! Lampaitakin saarelta kuulemma löytyy myöhemmin kesällä. Eväsretkelle hiivittiinkin vielä tyhjään lammasaitaukseen.

Tavataan ulkona useamminkin!

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Matkat

Huhuu!

DSC04965.jpg

Aika vyöryy eteenpäin ja kevät tuntuu jo melkein kesältä! Täällä blogissa on ollut hyvin hiljaista, mutta Leipomossa ollaan silti oltu puuhakkaina.

Huhtikuun alussa oltiin juhlatuulella ja katettiin pöytä koreaksi! Skoolattiin päivänsankareille, tulevaisuuden uusille kujeille, remonttipakolaisille, keväälle ja poikajoukolle, joka sai kunnian vierailla Leipomon ”salamyhkäisessä kokouksessa”. Kuuden sijaan meitä siis kokoontuikin kyseisenä päivänä kahdentoista hengen porukka saman katon alle hyörimään. Ruokaa oli riittämiin, ilo oli ylimmillään ja ilta-auringon paisteessa saatiin lisää skoolauksen aiheita. ♥

Tarjoilut ja meiningit jäivät ikuistamatta kuvin, mutta tässä pieni kokkailuvinkki näin jälkikäteen!

DSC05125_2.jpg

Juhlapäivänä liedellä porisi jättimäinen kattilallinen tomaatti-kookos-linssikeittoa. Tällaisia keittoja tulee tehtyä lonkalta heittäen ja mausteita vaihdellen. Joka kerralla tulee hieman erilaista. Näitä kahta ei kuitenkaan sovi unohtaa joukosta: inkivääri & korianteri!

DSC05131.jpg

Tomaatti-kookos-linssikeitto

Huom. tällä ohjeella tulee tavallinen 3 litran kattilallinen soppaa!

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
nokare voita

200 g kuivattuja punaisia linssejä
500 g paseerattua tomaattia
1 tlk kookosmaitoa
vettä

2 rkl thai-kalakastiketta
2 tl korianteritahnaa
2 tl korianterin siemeniä hienonnettuna
2 tl sitruunaruohoa (kuivattuna, tahnana tai tuoreena)

Lisäksi hyppysellisiä tai jopa pieniä kourallisia seuraavia mausteita
(vaihtoehtoisesti voi käyttää myös kasvisliemikuutioita)

yrttisuolaa
kurkumaa
muskottipähkinää
kuivattua rosmariinia
kuivattua basilikaa
kuivattua persiljaa
kuivattua timjamia
kuivattua lipstikkaa

+ tuoretta korianteria

DSC05112_2.jpg

1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja reilu pala inkivääriä. Kuullota voissa kattilan pohjalla.
2. Lisää huuhdotut linssit ja vesi. Huom. jätä kattila sen verran vajaaksi, että paseerattu tomaatti sekä kookosmaito vielä mahtuvat.
3. Kun vesi kiehuu, lisää kalakastike, korianteritahna sekä muut mausteet.
4. Anna keiton porista hiljalleen kannen alla kunnes linssit ovat kypsyneet. Kaada joukkoon paseerattu tomaattikastike ja kookosmaito.
5. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoile keitto tuoreen korianterin kanssa!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY