Savusiikaa ja yllätysjälkkäriä
Tällä kertaa Leipomomme oli koolla hieman pienemmän joukon voimin. Yleensä olemme koordinoineet etukäteen kaikkien tuomiset, mutta nyt mentiin täysin fiilispohjalta ja saimmekin sattumoisin pöytään kalateemaa lohileipien ja savusiikaleipien myötä. Leipien kylkiäiseksi teimme porkkana-avokadosalaattia ja jälkiruokana herkuttelimme toscakakkua erilaisin lisukkein. Ajattelimme julkaista blogissa myös reseptejä erilaisten askarteluohjeiden lisäksi, ja tässäpä niistä siis ensimmäiset. Näistä savusiikaleipien resepti on peräisin Sini Visan ”Kinuskikissa leipoo” -kirjasta.
Porkkana-avokadosalaatti
porkkanaa
avokadoa
salaatinlehtiä
kurkkua
isoja valkoisia papuja
pippuria
suolaa
oliiviöljyä
Savusiikaleivät
saaristolaisleipää
majoneesia
punasipulia
savusiikaa
ruohosipulia
Lohileivät
saaristolaisleipää
maustamatonta tuorejuustoa
pilkottua suolakurkkua
silputtua punasipulia
kylmäsavulohta
tilliä
Yllätysjälkiruokana oli toscakakkua lisukkein, jotka käden käänteessä loihdittiin isäntäväen kaapeista: vaniljajäätelöä, paistettua persikkaa ja suolapähkinä-kinuskikastiketta.