Tyrnileivokset
Sveitsiläinen suklaakakku (vetopohja)
0,160 kg voita
2 dl sokeria
6 kpl keltuaista
6 kpl valkuaista
4 tl vanilijasokeria
0,300 kg tummaa suklaata
0,300 kg manteli jauhetta
Pehmennä rasva ja vatkaa se vaahdoksi sokerin, vanilijasokerin ja keltuaisten kanssa. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa keltuais-seoksen joukkoon. Lisää mantelijaihe. Lisää vaahdotetut valkuaiset joukkoon nostellen käsin. Paista 200 asteessa, n. 6-9 min.
Tyrnileivos
1 l kermaa
Vatkaa kerma.
1 dl tyrnimehua
1,5 dl tyrnisosetta
0,200 kg hyydykejauhetta
Lisää ja vatkaa sekaisin. N. 40 kpl.
Voitele muotit/vuuat vuokarasvalla, ripotelle voideltuun pintaan tomusokeri. Leikkaa vetopohjasta (sveitsiläinen) palat vuokien pohjiin. Pursota täyte.
Pinnalle koristeeksi valkosuklaa spray, pursotettu kreemi, pistaasi muru ja tyrninmarja.