Omenaleivokset
Lehtitaikina
0,700 kg vettä (kylmää)
0,020 kg sokeria
0,020 kg suolaa
1,000 kg vehnäjauhoja
Kaulintaan:
1,000 kg kaulinta rasvaa
0,300 kg perunajauhoja
Omena leivokset:
2 kpl lehtitaikinalevyjä
0,900 kg omenamarmelaadia
Ohje:
Valmista voitaikina. Sekoita kylmän veden joukkoon munat ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikinaksi.
Kauli 14-16 asteiseksi temperoitu voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössa noin tunti. Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Levitä taikina pelleille.
Tasaa reunat ja anna taikinalevyjen levätä kylmiössä.
Voitele levyt kananmunalla ja anna pinnan hieman kuivahtaa. Leikkaa levyihin kuviot voitaikinarissalla.
Paista levyt 210 asteisessa uunissa 15 min. Sen jälkeen 190 noin 15 min.
Huomioi, että levyjen tulee olla täysin kypsiä ja rapeita.
Levitä omenamarmeladi kahdelle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Aseta pohjat omenamarmeladin päälle.
Leikkaa levyt 5×8 cm:n paloiksi.