Hillomunkki
MUNKKITAIKINA
1,000 kg vettä
0,075 kg Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
0,030 kg suolaa
0,300 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,350 kg munia
0,250 kg Valio Eila® voita
2,600 kg vehnäjauhoja
4,805 kg 96 kpl á 0,050 kg
TÄYTE
0,960 kg punainen-omenatäytettä
0,960 kg 96 kpl á 0,010 kg
PINNALLE
0,576 kg sokeria
0,576 kg 96 kpl á 0,006 kg
6,341 kg 96 kpl á 0,066 kg
Valmistusohje
Sekoita veden joukkoon laktoositon maitojauhe, suola, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot. Lisää vaivauksen puolivälissä munat ja voi. Vaivaa taikinaksi.
Anna taikinan levätä 20 minuuttia
Leivo taikinasta pyöreitä munkkeja. Nostata munkit.
Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi.
Täytä punainen-omenatäytteellä ja sokeroi munkit.