Pinaattipiirakka
Valmistusaineet
PERUSTAIKINA
0,700 kg vettä
0,015 kg suolaa
1,000 kg vehnäjauhoja
1,715 kg 8 kpl á 0,214 kg
KAULINTAAN
1,000 kg Valio voita
1,000 kg 8 kpl á 0,125 kg
TÄYTE
0,600 kg Valio hienonnettua pinaattia
0,150 kg Valio sipulikuutioita
0,600 kg keitettyä riisiä
0,300 kg Valio Fontal pizzajuustoraastetta
0,250 kg pekonia
0,004 kg suolaa
0,015 kg aromisuolaa
1,919 kg 8 kpl á 0,240 kg
TÄYTE
0,560 kg munia kypsänä
0,560 kg 8 kpl á 0,070 kg
5,194 kg 8 kpl á 0,649 kg
Valmistusohje
Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota pohjasta 16 kpl halkaisijaltaan 20 cm:n pohjia.
Valmista täyte. Sulata pinaatti ja kaada irtoava neste pois. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja freesaa kevyesti. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Laita täytteestä puolet voitaikinapohjien ( 8 kpl ) päälle. Jätä reunaan 3 cm tyhjää tilaa. Lado täytteen päälle kananmunaviipaleet. Laita loppu täytteestä keoksi kananmunaviipaleiden päälle. Voitele pohjan reunat kananmunalla. Laita pohjat täytteen päälle ja paina reunat hyvin kiinni. Leikkaa pintaan veitsellä kuviot ja voitele hyvin kananmunalla
Paista piirakat 220 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.