Omenakierrepulla

img_20160917_150107.jpgimg_20160917_150049.jpg

 

Valmistusaineet:
Pullataikina
1,000 kg   vettä  
0,100 kg   Valio rasvatonta maitojauhetta   
0,025 kg   suolaa  
0,400 kg   sokeria  
0,200 kg   hiivaa  
0,200 kg   munia  
0,015 kg   kardemummaa  
0,500 kg   Valio voita   
2,700 kg   vehnäjauhoja  
5,140 kg 78 kpl á 0,066 kg 

Täyte:
0,780 kg   Valio vaniljakreemitäytettä   
0,780 kg 78 kpl á 0,010 kg 

Pinnalle
1,560 kg   omenapala-kanelitäytettä   
1,560 kg 78 kpl á 0,020 kg 

Koristeluun:
0,550 kg   pomadaa  
0,550 kg 78 kpl á 0,007 kg 
8,030 kg 78 kpl á 0,103 kg

Valmistusohje:
Valmista pullataikina. Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. Kauli pullataikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä vaniljakreemitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat.  Leikkaa nauhasta 75 g:n paloja. Aseta palat pellille häntä alle. Nostata pullat. Voitele nousseet pullat kananmunalla. Pursota pullien pinnalle omenapala-kanelitäytettä. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Pomadoi jäähtyneet pullat.

koti ruoka-ja-juoma