Lihapiirakka
Täyte
Jauheliha 0,830 kg
puuroriisi 0,160 kg
sipuli 0,150 kg
suola 0,012 kg
maustepippuri 0,010 kg
Taikina
vesi 1,000 kg
hiiva 0,100 kg
suola 0,020 kg
sokeri 0,080 kg
voi 0,200 kg
vehnäj. 2,200kg
Täyte
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja hauduta sipuli. sekoita kaikki aineet yhteen. Mausta ja jäähdytä täyte.
Taikina
Punnitse kaikki raaka-aineet. Valmista taikina, vaivaa n.10 minuuttia. Anna taikinan levätä pöydällä n.15 minuuttia muovin alla.
Kauli taikina 3mm paksuiseksi matoksi.Paina soikealla muotilla taikinasta n. 0,080kg paloja. Ja pane jokaiselle palalle n. 0,036kg täytettä. Voitele taikinasoikioitten reunat vedellä. Taita palat kaksinkerroin ja paina reunat kiinni. Nostata paloja n. 35 min. 37asteessa. Paista lihapiirakat molemmilta puolilta 180 asteisessa paistorasvassa. Nosta lihapiirakat paistorasvasta reikäkauhalla ja valuta ylimääräinen rasva pois.
Omia kommentteja:
Mieletäni lihapiirakoiden teko onnistui hyvin. Ainoita vaikeuksia oli paistossa, koska kun paistoi piirakan ensimäistä puolta raaka osa kohosi paljon ja kun piirakan käänsi se ei paistunut oikein tasaisetsti vaan jouduin painamaan niitä suoraksi reikäkauhalle että ei jäisi isoja vaaleitakohtia. Piirakoiden ulkonäkö oli mielestäni ihan ok, ja maku hyvä.