Ruusuomenapulla
Pullataikina
1,000 kg vettä
0,075 kg maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,015 kg kardemummaa
0,500 kg voita
2,700 kg vehnäjauhoja
5,115 kg 68 kpl á 0,075 kg
Täyte
0,884 kg vaniljakreemitäytettä
0,884 kg 68 kpl á 0,013 kg
1,000 kg vettä
0,340 kg vaniljakreemijauhetta
Täyte
1,020 kg omenaa viipaleina
1,020 kg 68 kpl á 0,015 kg
Kanelisokeri
0,090 kg sokeria
0,012 kg jauhettua kanelia
0,102 kg 68 kpl á 0,002 kg
7,121 kg 68 kpl á 0,105 kg
Valmistusohje
Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi 10-15 min. Anna taikinan levätä 15 min. Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 6 x 25 cm:n paloiksi. Pursota palojen keskelle pituussuuntaan vaniljakreemiraita. Lado omenaviipaleet palojen yläreunaan riviin. Taita taikina omenoiden päälle siten, että omenaviipaleet jäävät näkyviin. Kierrä palat rullalle ja aseta kapseleihin siten, että omenat jäävät yläpuolelle ruusuksi. Nostata pullat n.30 min nostauskaapissa. Voitele nousseet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria. Paista pullat 210°C:ssa uunissa noin 12-15 min.
Omia kommentteja:
Taikina onnistui hyvi ja oli helposti muovailtava. Pullien teko onnistui ihan hyvin, mutta se oli tosi hidasta. Omenan palat olivat liian paksuja, ku me oli leikattu käsin veitsellä, niin ne oli vaikea kierittää pullan väliin, koska ne katkeilivat ja oli vaikea saada nättejä rullia. Kaikesta tästä huolimatta paiston jälkeen lopputulos oli mielestäni aika hyvä.