Berliininmunkki
Valmistusaineet
Munkkitaikina
1,000 kg vettä
0,050 kg maitojauhetta
0,020 kg suolaa
0,250 kg sokeria
0,100 kg hiivaa
0,205 kg munia
0,075 kg voita
2,200 kg vehnäjauhoja
0,030 kg leivänparanne
3,930 kg á 0,050 kg
Täyte
1,065 kg punainen omenahillo
1,065 kg 71 kpl á 0,015 kg
Pinnalle
1,000 kg pomadajauhetta
0,140 kg vettä
Valmistusohje
Sekoita veden joukkoon maitojauhe, suola, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot. Lisää vaivauksen puolivälissä munat, keltuaiset ja voi. Vaivaa taikinakinaa n.12 mim. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Leivo taikinasta pyöreitä munkkeja. Nostata munkit (nostatus aika 45-55min/+75). Paista munkit 180 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi (n.5 min.) Täytä munkit omenahillolla ja kuorruta pinta pomadalla.
Omia kommentteja:
Mumkkien tekeminen ja paito onnistuivat aika hyvin, niistä tuli aika tasalaatuisia. Pieniä miinuksia oli kun, taikia oli teksty kylmäleivontana paistettaessa munkitaikina oli kylmää ja kun munkit laittoi kuumaan rasvaan munkin pinta jäi rypyläiseksi. (Olisi pitänyt oottaa että taikina ehtii vähän lämmeä.) Pomadan laitto sujui ihan hyvin, siihen nähdet että oli eka kerta. Pumadaa olisi voimut laittaa tasaisemmin ja hiukan vähemmän, lähti vähän valumaan.