Berliininmunkki

img_20160922_144859.jpgimg_20160922_144327.jpg

 

Valmistusaineet

Munkkitaikina
1,000 kg   vettä  
0,050 kg   maitojauhetta   
0,020 kg   suolaa  
0,250 kg   sokeria  
0,100 kg   hiivaa  
0,205 kg   munia    
0,075 kg   voita   
2,200 kg   vehnäjauhoja  
0,030 kg  leivänparanne
3,930 kg  á 0,050 kg 

Täyte
1,065 kg   punainen omenahillo
1,065 kg 71 kpl á 0,015 kg 

Pinnalle
 1,000 kg  pomadajauhetta
0,140 kg  vettä

Valmistusohje
Sekoita veden joukkoon maitojauhe, suola, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot. Lisää vaivauksen puolivälissä munat, keltuaiset ja voi. Vaivaa taikinakinaa n.12 mim. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Leivo taikinasta pyöreitä munkkeja. Nostata munkit (nostatus aika 45-55min/+75). Paista munkit 180 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi (n.5 min.) Täytä munkit omenahillolla ja kuorruta pinta pomadalla.

 

Omia kommentteja:
Mumkkien tekeminen ja paito onnistuivat aika hyvin, niistä tuli aika tasalaatuisia. Pieniä miinuksia oli kun, taikia oli teksty kylmäleivontana paistettaessa munkitaikina oli kylmää ja kun munkit laittoi kuumaan rasvaan munkin pinta jäi rypyläiseksi. (Olisi pitänyt oottaa että taikina ehtii vähän lämmeä.) Pomadan laitto sujui ihan hyvin, siihen nähdet että oli eka kerta. Pumadaa olisi voimut laittaa tasaisemmin ja hiukan vähemmän, lähti vähän valumaan.

 

 

koti ruoka-ja-juoma