Bebe-leivos

img_20170203_142051.jpg

img_20170203_142038.jpg

Murotaikina

voita 1200g

sokeri 900g

muna 300g

leivinjauhetta 20g

vehnäjauhoja 1800g

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat kokoajan sekoittaen. Lisää vehnäj. + leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.

Bebet

50 kpl murotaikinakuppia

Levitä bebe-leivos vuuat pöydälle vierekkäin, voitele vuokaspraylla. Kaulaa taikina 4mm paksuiseksi, levitä taikina vuokien päälle kaulaa taikian päältä niin että vuuat irtoavat toisistaan. Taputtele tainia vuokiin, painele haarukalla pohjaan reikät. Paista 200 sateessa n.7-9 min.

Täyte:

0.110 kg Sokeri

0.150 kg vesi

0.375 kg kreemimargariinia

4 rkl punssiaromia

Valmista tarvittava määrä bebe-pohjia taikinasta. Valmista kreemi. Keitä sokerivettä 5 min. Vaahdota sokeriveden kiehumisen aikana kreemimargariini ilmavaksi vaahdoksi. Jäähdytä sokerivesi kylmässä vesihauteessa ja lisää se pikkuhiljaa vaahdotetun margariinin joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Pursota bebepohjiin aprikoosihillo n.2-3g. Levitä kreemi paletin avulla kummuksi bebepohjan päälle n.10g. Anna bebejen kylmettyä kylmiössä ennen kuorruttamista. Sekoita bomada ja kasta leivokset siinä, pintaan vähän nomparelleja.

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma