Bebe-leivos
Murotaikina
voita 1200g
sokeri 900g
muna 300g
leivinjauhetta 20g
vehnäjauhoja 1800g
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat kokoajan sekoittaen. Lisää vehnäj. + leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
Bebet
50 kpl murotaikinakuppia
Levitä bebe-leivos vuuat pöydälle vierekkäin, voitele vuokaspraylla. Kaulaa taikina 4mm paksuiseksi, levitä taikina vuokien päälle kaulaa taikian päältä niin että vuuat irtoavat toisistaan. Taputtele tainia vuokiin, painele haarukalla pohjaan reikät. Paista 200 sateessa n.7-9 min.
Täyte:
0.110 kg Sokeri
0.150 kg vesi
0.375 kg kreemimargariinia
4 rkl punssiaromia
Valmista tarvittava määrä bebe-pohjia taikinasta. Valmista kreemi. Keitä sokerivettä 5 min. Vaahdota sokeriveden kiehumisen aikana kreemimargariini ilmavaksi vaahdoksi. Jäähdytä sokerivesi kylmässä vesihauteessa ja lisää se pikkuhiljaa vaahdotetun margariinin joukkoon koko ajan sekoittaen.
Pursota bebepohjiin aprikoosihillo n.2-3g. Levitä kreemi paletin avulla kummuksi bebepohjan päälle n.10g. Anna bebejen kylmettyä kylmiössä ennen kuorruttamista. Sekoita bomada ja kasta leivokset siinä, pintaan vähän nomparelleja.