Kermamunkki
MUNKKITAIKINA
1,000 kg vettä
0,075 kg maitojauhetta
0,030 kg suolaa
0,300 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,350 kg munia
0,250 kg voita
2,600 kg vehnäjauhoja
TÄYTE
0,960 kg vadelmahilloa
VÄLIIN
1,440 kg vispikermaa
PINNALLE
0,048 kg tomusokeria
Valmistusohje:
Sekoita veden joukkoon maitojauhe, suola, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot. Lisää vaivauksen puolivälissä munat ja voi. Vaivaa taikinaksi.
Anna taikinan levätä 20 minuuttia
Leivo taikinasta 70g (2100kg) pitkulaisia munkkeja. Nostata munkit.
Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi.
Leikkaa jäähtyneisiin munkkeihin viillot. Täytä munkit vadelmatäytteellä ja kermavaahdolla. Pintaan pomada.