Kermamunkki

img_20170207_190241.jpg

img_20170207_190055.jpg

MUNKKITAIKINA

1,000 kg vettä

0,075 kg maitojauhetta

0,030 kg suolaa

0,300 kg sokeria

0,200 kg hiivaa

0,350 kg munia

0,250 kg voita

2,600 kg vehnäjauhoja

 

TÄYTE

0,960 kg vadelmahilloa

 

VÄLIIN

1,440 kg vispikermaa

 

PINNALLE

0,048 kg tomusokeria

 

Valmistusohje:

Sekoita veden joukkoon maitojauhe, suola, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot. Lisää vaivauksen puolivälissä munat ja voi. Vaivaa taikinaksi.

Anna taikinan levätä 20 minuuttia

Leivo taikinasta 70g (2100kg) pitkulaisia munkkeja. Nostata munkit.

Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi.

Leikkaa jäähtyneisiin munkkeihin viillot. Täytä munkit vadelmatäytteellä ja kermavaahdolla. Pintaan pomada.

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma