Kanapeet

img_20170217_195455.jpg

img_20170217_195539.jpg

img_20170217_195521.jpg

img_20170217_195651.jpg

0,700 kg vettä

0,020 kg sokeria

0,020 kg suolaa

1,00 kg vehnäjauhoja

Kaulintaan:

1,000 kg kaulintarasvaa

0,300 kg perunajauhoja

Aukikaulaukseen:

0,100 kg sokeria

Ohje:

Punnitse raaka-aineet. Sekoita taikinan raaka-aineet ja vaivaa taikinaan hyvä sitko. Kauli 4*4 ja anna levätä kylmässä n.30 min. Kaulaa auki 2,5mm Pyri saamaan levystä 30 cm:n levyinen. Levitä taikina levy pöydälle. Sirottele pinnalle sokeria ja kauli sokeri kiinni taikinaan käsikaulimen avulla. Taita taikinalevyn ylä- ja alareunasta keskelle. Jätä noin 3 cm:n rako taitosten väliin. Taika taikinamatto kaksin kerroin niin, että nostat oikean reunan taikinasta kiinni vasempaan reunaan. Sirottele pinnalle sokeria ja kauli kevyesti käsikaulimen avulla. Paina ohuen pulikan avulla keskelle syvennys ja käännä vielä kaksin kerroi syvennystä myöten ylä- ja alareuna päällekkäin. Tarkista että reunat tulevat tasan. Leikkaa käännetystä taikinasta 2 cm:n paloja. Aseta palat pellille leikkauspinta ylöspäin. Paina kanapeen keskeltä kämmenen syrjällä ja pidä samalla kiinni viuhkan sakarapäästä. Jätä reilusti väliä. Paista 210 asteessa 12-15 min. Käännä paiston loppuvaiheessa. 

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma