Sokerikakkupohjat/kermakakku

img_20170321_161938.jpg

img_20170321_161728.jpg

img_20170321_161820.jpg

Sokerikakku pohjat:

2,000 kg muna

1,400 kg sokeri

1,400 kg vehnäjauho

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti sekaan (käsin sekoittaen).

Vuokaan 0,450 kg taikinaa (taikinasta tulee yht. 10 kpl kakkupohjaa.)

Paisto 170 astetta, 40 min.

 

Kermakakku (hedelmä/marja):

1 kpl vaalea kakkupohja

Kostutus:

0,130 kg 50% sokerivettä

Täyte:

0,420 kg hillo

0,300 kg kerma

0,010 kg sokeri

Pinnalle:

0,180 kg kerma

0,004 kg sokeria

0,050 kg hillo

marjat/hedelmät

mehunsitoja

kuumahyyrelö

Kakun reunoille:

riisikrokanttia

 

Valmistus ohje:

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja tasaisesti. Levitä puolet hillosta ja kermavaahdosta pohjalle. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansilevy päälle, kostuta. Levitä kakun pintaan ohut kerros hilloa. Jätä reunoille 2 cm:n pursotuslila kermavaahdolle. Koristele kakku marjoilla/hedelmillä. Suihkuta koristeiden päälle kuumahyytelö. Levitä kermavaahto tasaisesti reunoille, lainele kädellä reunoille riisikrokantti. Pursota kakun yläreuna tähtityllalla.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu