Prinsessakakku

wp_20170322_09_24_15_pro.jpg

2,000 kg muna

1,400 kg sokeri

1,400 kg vehnäjauho

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti sekaan (käsin sekoittaen).

Vuokaan 0,450 kg taikinaa (taikinasta tulee yht. 10 kpl kakkupohjaa.)

Paisto 170 astetta, 40 min.

Prinsessakakku:

1 kpl vaalea kakkupohja 16cm

Kostutus:

0,110 kg 50% sokerivettä

Täyte:

0,100 vadelmahillo

0,280 kg kerma 

0,140 kg vaniljakreemi

Pinnalle:

0,230 kg vihreä marsipaani

0,010 kg lumijauhe

Vaaleanpunaista marsipaania ruusuun

Valmistus ohje:

Valmista diplomaattikreemi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemi kermavaahdon joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja. Levitä pohjalle hillo jaohut kerros kreemiä. Aseta päälle kakkupohja ja kostuta se. Levitä päällepuolet jäljellä olevasta kreemistä. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Levitä loput kreemistä kakun pinnalle. Kauli vihreä marsipaani 2,5 mm:n paksuiseksi levyksi. Levitä kaulittu marsipaani kakun pinnalle tasaisesti. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Koristele kakku marsipaaniruusulla ja lumijauheella.

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma