Croissantit
Croissantit
VETTÄ 1000G
HIIVA 100G
SUOLA 40G
SOKERI 100G
VOI 200G
KANANMUNA 100G
VEHNÄJAUHO 2000G
KAULINTARASVA 800G
Kirjekuori.
1×3 taittelu.
Punnitse raaka-aineet. Valmista taikina sekoittamalla kylmään veteen taikinan muut raaka-aineet. Vältä sitkon muodostumista. Kauli 15-18 asteinen kaulintarasva perustaikinan sisään kaavalla 1×3 ja 1×4. Anna taikinan lenätä kylmiössä, muovilla peitettynä noin 30 min. Kauli taikina kaavalla 1×3 ja anna sen levätä kylmiössä, muovviin peitettynä noin 60 min. Kauli taikina auki 4mm:n paksuiseksi. Leikkaa taikina kolmioleikkurilla kolmioiksi, venytä eiffel tornin muotoiseksi ja kierrä se croissanteiksi. Nostele pelleille. Kohota 33 asteessa nostatuskaapissa noin 1h. Paista 220 asteessa noin 18-20 min.
Omia kommentteja:
Croissantit onnistuivat mielestäni hyvin. Maku ja rakenne olivat hyvät. Ulkonäköön ja tasalaatuisuuteen mielestäni pitää vielä kyllä kiinnittää huomiota.