Canape
VOITAIKINA:
0,700 kg vettä
0,020 kg suolaa
0,020 kg sokeria
1,000 kg vehnäjauhoja
KAULINTAAN:
0,300 kg perunajauhoja
1,000 kg kaulintavoita
PINNALLE:
0,800 kg sokeria
Ohje:
Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Kauli voitaikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.
Taittele pitkät sivut keskelle ja nipistä yhteen. Paina keskeltä vielä kiinni puu pulikalla. Taita aihio kaksinkerroin päällekkäin. Taita vielä pitkät sivut vastakkain. Leikkaa n. 2cm :n paloiksi.
Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.
Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.