Croissantit

Croissantit

wp_20160826_10_07_41_pro.jpg

img_20160917_193654.jpg

img_20160917_193707.jpg

 

VETTÄ 1000G

HIIVA 100G

SUOLA 40G

SOKERI 100G

VOI 200G

KANANMUNA 100G

VEHNÄJAUHO 2000G

KAULINTARASVA 800G

kirjekuori.jpg

Kirjekuori.

taiteltu_taikina.jpg

1×3 taittelu.

Punnitse raaka-aineet. Valmista taikina sekoittamalla kylmään veteen taikinan muut raaka-aineet. Vältä sitkon muodostumista. Kauli 15-18 asteinen kaulintarasva perustaikinan sisään kaavalla 1×3 ja 1×4. Anna taikinan lenätä kylmiössä, muovilla peitettynä noin 30 min. Kauli taikina kaavalla 1×3 ja anna sen levätä kylmiössä, muovviin peitettynä noin 60 min. Kauli taikina auki 4mm:n paksuiseksi. Leikkaa taikina kolmioleikkurilla kolmioiksi, venytä eiffel tornin muotoiseksi ja kierrä se croissanteiksi. Nostele pelleille. Kohota 33 asteessa nostatuskaapissa noin 1h. Paista 220 asteessa noin 18-20 min.

 

Omia kommentteja:

Croissantit onnistuivat mielestäni hyvin. Maku ja rakenne olivat hyvät. Ulkonäköön ja tasalaatuisuuteen mielestäni pitää vielä kyllä kiinnittää huomiota.

koti ruoka-ja-juoma