Kanelipullat(korvapuusti,kierre ja solmu)
Taikina
2,000 kg vettä
0,100 kg maitojauhe
0,040 kg suolaa
1,000 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,300 kg munia
0040 kg kardemummaa
1,000 kg rasvaa
5,200 kg vehnäjauhoja
Täyte:
sulatettua voita
kaneli-sokeria
Kanelikierrepulla:
Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä kanelitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.
Leikkaa rullat 60 g:n painoisiksi paloiksi. Laita palat pellille häntä alle.
Nostata pullat, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 min.
Kanelisolmut:
Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 35 cm:n levyiseksi nauhaksi.
Levitä voita ja kaneli- sokeria tasainen kerros nauhalle siten, että 1/3 yläreunasta jää ilman täytettä. Taita nauhat kolmeen osaan. Leikkaa nauhasta 60 g:n paloja. Taita palat solmuun.
Nostata pullat ja paista 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Korvapuustit:
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi, 25 cm:n levyiseksi matoksi.
Levitä notkistettu voi matolle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle tasiainen kerros kanelisokeria. Rullaa matto.
Leikkaa rulla 60 g:n paloiksi. Paina palojen keskusta alas korvapuustiksi.
Nostata korvapuustit. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustit 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.