Kanelipullat(korvapuusti,kierre ja solmu)

img_20170321_170545.jpg

img_20170321_170531.jpg

img_20170321_170556.jpg

Taikina

2,000 kg vettä

0,100 kg maitojauhe

0,040 kg suolaa

1,000 kg sokeria

0,200 kg hiivaa

0,300 kg munia

0040 kg kardemummaa

1,000 kg rasvaa

5,200 kg vehnäjauhoja

Täyte:

sulatettua voita

kaneli-sokeria

 

Kanelikierrepulla:

Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä kanelitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.

Leikkaa rullat 60 g:n painoisiksi paloiksi. Laita palat pellille häntä alle.

Nostata pullat, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 min.

 

Kanelisolmut:

Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 35 cm:n levyiseksi nauhaksi.

Levitä voita ja  kaneli- sokeria tasainen kerros nauhalle siten, että 1/3 yläreunasta jää ilman täytettä. Taita nauhat kolmeen osaan. Leikkaa nauhasta 60 g:n paloja. Taita palat solmuun.

Nostata pullat ja paista 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Korvapuustit:

Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi, 25 cm:n levyiseksi matoksi.

Levitä notkistettu voi matolle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle tasiainen kerros kanelisokeria. Rullaa matto.

Leikkaa rulla 60 g:n paloiksi. Paina palojen keskusta alas korvapuustiksi.

Nostata korvapuustit. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustit 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma