Käpypitko

img_20170221_163309.jpg

Valmistusaineet:

1,000 kg vettä

0,050 kg maitojauhetta

0,020 kg suolaa

0,500 kg sokeria

0,150 kg hiivaa

0,150 kg munia

0,020 kg kardemummaa

0,500 kg voita

2,600 kg vehnäjauhoja

 

Mittaa aineet sekoittajaan, vaivaa 3+10 min.

Punnitse 0,450 kg paloiksi.

Lepo 20 min.

Kauli taikina levyksi 2,5mm ja voitele voilla sekä ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Rullaa taikina. Leikkaa saksilla sentin paksuisia viipaleita, jotka ovat alaosastaan kiinni. Kääntele viipaleet kävyn muotoon. Anna kohota n.30 min. ja voitele kananmunalla sekä ripottele raesokeria päälle. Paista 190-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma