Kierrepitko

img_20170221_163322.jpg

 

1,000 kg vettä

0,050 kg maitojauhetta

0,020 kg suolaa

0,500 kg sokeria

0,150 kg hiivaa

0,150 kg munia

0,020 kg kardemummaa

0,500 kg voita

2,600 kg vehnäjauhoja

Punnitse taikinan aineet, vaivaa taikinaksi 3+10 min. punnitse taikinasta 600g paloja. Anna levätä peitettynä n.20 min. Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Levitä luumutäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.

Leikkaa palat halki pituussuuntaa. Jätä kuitenkin toisesta päästä kiinni. Kieritä muodostuneet nauhat rullalle siten, että leikauspintä jää päälle.

Nostata pitkot n.30min, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pitkot 190 asteisessa uunissa noin 20-25 min.

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma