Kierrewienerit
WIENERTAIKINA
1,000 kg vettä
0,150 kg maitojauhetta
0,010 kg suolaa
0,150 kg sokeria
0,150 kg hiivaa
0,400 kg munia
0,100 kg voita
2,000 kg vehnäjauhoja
0,030 kg leivänparannetta
1,000 kg kaulintarasvaa kaulintaan
Vanilijakreemi:
0,340 kg vanilijakreemijauhetta
PINNALLE:
luumumarmelaadia
Ohje:
Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1×3 ja 1×4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1×3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
Kauli taikina 8 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 1,5 x 30 cm:n nauhoiksi. Kierrä nauhat ja taita kasin, kierre tai pitkän wienerin muotoon. (Paino 70g)Nostata wienerit.(n.33 astetta) Valmista vaniljakreemi sekoittamalla täytteen aineet.
Voitele nousseet wienerit. Täytä vaniljakreemillä ja luuumumarmelaadilla.
Paista wienerit 220 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia.