Kinkkukierre

img_20170403_170335.jpg

PERUSTAIKINA

1,000 kg vettä

0,100 kg maitojauhetta

0,030 kg suolaa

0,050 kg sokeria

0,100 kg hiivaa

0,200 kg munia

0,030 kg voita

1,900 kg vehnäjauhoja

 

KAULINTAAN

0,600 kg kaulintarasva

 

TÄYTE

0,400 kg maustamatonta tuorejuustoa

0,600 kg palvikinkkua

0,240 kg salaattijuustoa

0,200 kg juustoraastetta

0,040 kg sipulia hienonnettuna

 

 Valmistusohje:

Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1×3 ja 1×4.

Anna taikinan levätä kylmiössä 15 minuuttia.

Kauli taikina 1×3. Anna taikinan levätä kylmiössä 1 tunti.

Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.

Valmista täyte sekoittamalla täytteen raaka-aineet. Levitä täyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat. Leikkaa paloiksi ja aseta pellille ”häntä” alle.

Nostata, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.

Paista 210 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma