Kurpitsaleivos

img_20160929_181828.jpg

img_20160929_181949.jpg

​Kananmunia 800g

sokeria 1360g

voiölyä 900g

vehnäjauhoja 1040g

suola 20g

leininjauhetta 24g

sooda 16g

kanelia 20g

kurpitsasosetta 1200g

Kuorrute:

valmista vanilijakuorrutetta 1,730 kg

pinnalle raastettua apelsiinin kuorta 3 kpl

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu jäähdetetty voiöljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Seulo mausteet ja mostatusaineet vehn.jauhojen joukkoon.Lisää lopuksi kurpitsasose taikinan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin.40 min. Valmista kuorrute vispaamalla vanilijakuorutetta vähänaikaa. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle, pinnalle appelsiininkuori raastetta.

 

Omia kommentteja:

Mielestäni pohja onnistui hyvin, jäi hyvän kosteaksi. Kuorrute levisi aika huonosti ja oli tahmeaa, jonka takia pohjaa sekoittui vähän kuorutteen sekaan. Ulkonäkö ei ollut mielestäni kovinkaan hyvä.

 

koti ruoka-ja-juoma