Kurpitsaleivos
Kananmunia 800g
sokeria 1360g
voiölyä 900g
vehnäjauhoja 1040g
suola 20g
leininjauhetta 24g
sooda 16g
kanelia 20g
kurpitsasosetta 1200g
Kuorrute:
valmista vanilijakuorrutetta 1,730 kg
pinnalle raastettua apelsiinin kuorta 3 kpl
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu jäähdetetty voiöljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Seulo mausteet ja mostatusaineet vehn.jauhojen joukkoon.Lisää lopuksi kurpitsasose taikinan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin.40 min. Valmista kuorrute vispaamalla vanilijakuorutetta vähänaikaa. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle, pinnalle appelsiininkuori raastetta.
Omia kommentteja:
Mielestäni pohja onnistui hyvin, jäi hyvän kosteaksi. Kuorrute levisi aika huonosti ja oli tahmeaa, jonka takia pohjaa sekoittui vähän kuorutteen sekaan. Ulkonäkö ei ollut mielestäni kovinkaan hyvä.