Lehtitaikinapitkot
Lehtitaikina
0.700 kg vettä
0.020 kg sokeria
0.020 kg suolaa
1.000 kg vehnäjauhoja
Valmista voitaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä 30 min.
Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
Kauli wienertaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa levy 20 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Leikkaa kamparissalla kaksi kuvioraitaa nauhoihin.
Pursota omenatäyteraidat kuvioiden päälle. Taita nauhat kolmeen osaan siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa nauhat 30 cm:n pituisiksi pitkoiksi.
Voitele pitkot kananmunalla ja pursota keskelle omenatäyttettä. Ripottele pinnalle (mantelirouhetta) ja raesokeria.
Paista pitkot 210 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.