Lehtitaikinapitkot

img_20170215_180040.jpg

img_20170215_180050.jpg

Lehtitaikina

0.700 kg vettä

0.020 kg sokeria

0.020 kg suolaa

1.000 kg vehnäjauhoja

Valmista voitaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä 30 min.

Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.

Kauli wienertaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa levy 20 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Leikkaa kamparissalla kaksi kuvioraitaa nauhoihin.

Pursota omenatäyteraidat kuvioiden päälle. Taita nauhat kolmeen osaan siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa nauhat 30 cm:n pituisiksi pitkoiksi.

Voitele pitkot kananmunalla ja pursota keskelle omenatäyttettä. Ripottele pinnalle (mantelirouhetta) ja raesokeria.

Paista pitkot 210 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma