Macaron-leivokset
Kuumenna sokeri ja vesi 118-190 asteeseen.
Kaada valkuaiset sekoittajaan, vatkaa löysäksi vaahdoksi.
Kaada vesi-sokeriseos valkuaisten sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Anna koneen käydä hiljaa n.5min. Niin että syntyy kovavaahto.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe.
Sekoita keskenään tomusokeri, mantelijauhe, valkuaiset ja elintarvikeväri.
Sekoita käsin manteliseoksen sekaan valkuisvaahto.
Pursota 4cm kiekkoja, anna kuivaa n.20 min.
Paista 180 asteessa, 10-15 min.
Pursota väliin voikreemi.
POHJA
0,250 kg mantelijauhetta
0,250 kg tomusokeria
0,095 kg valkuaista
0,000 kg elintarvikeväriä
0,080 kg vettä
0,250 kg sokeria
0,080 kg valkuaista
Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri.
Sekoita joukkoon valkuaiset. Anna turvota noin 10 min.
Laita toiseen pataan valkuaiset ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi
Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.
Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.
Pursota massa leivinpaperille n. 4 cm ø pohjiksi.
Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.
Paista pohjat 180°C:ssa noin 10-15 min.