Macaron-leivokset

img_20170425_150314.jpg

Kuumenna sokeri ja vesi 118-190 asteeseen.

img_20170425_150324.jpg

Kaada valkuaiset sekoittajaan, vatkaa löysäksi vaahdoksi.

img_20170425_150343.jpg

Kaada vesi-sokeriseos valkuaisten sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

img_20170425_150415.jpg

Anna koneen käydä hiljaa n.5min. Niin että syntyy kovavaahto.

img_20170425_150333.jpg

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe.

img_20170425_150353.jpg

Sekoita keskenään tomusokeri, mantelijauhe, valkuaiset ja elintarvikeväri.

img_20170425_150406.jpg

img_20170425_150424.jpg

Sekoita käsin manteliseoksen sekaan valkuisvaahto.
img_20170425_150433.jpg

img_20170425_150244.jpg

Pursota 4cm kiekkoja, anna kuivaa n.20 min.
img_20170425_150231.jpgimg_20170425_150305.jpg

Paista 180 asteessa, 10-15 min.
img_20170425_141205.jpgimg_20170425_141300.jpgimg_20170425_141046.jpg

Pursota väliin voikreemi.

 

POHJA

0,250 kg mantelijauhetta

0,250 kg tomusokeria

0,095 kg valkuaista

0,000 kg elintarvikeväriä

0,080 kg vettä

0,250 kg sokeria

0,080 kg valkuaista

 

Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri. 

Sekoita joukkoon valkuaiset. Anna turvota noin 10 min.

Laita toiseen pataan valkuaiset ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi

Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.

Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.

Pursota massa leivinpaperille n. 4 cm ø pohjiksi.

Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.

Paista pohjat 180°C:ssa noin 10-15 min.

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma