Mustikka-mustaherukkamoussekakku
Pohjan kostutus.
Mustikoiden paseeraus.
Mustikka-herukkamousse.
Kermahyydyke.
Päällystystä ja koristelua vaille valmis kakku.
Mustikka-mustaherukkamousse
0,263 kg mustikoita
0,263 kg mustaherukka sosetta
0,150 kg sokeria
10,5 kpl liivatelehtiä
0,260 kg maitorahkaa
1,200 kg kermavaahtoa (löysää)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna mustikat, paseeraa.
Vaahdota kerma.
Sekoita kerma, sokeri ja rahka sekaisin.
Sulata liivatelehdet, sekoita mustikka-herukkaseoksen sekaan.
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Levitä vetopohjan päälle.
Kermahyytelö
0,200 kg kermahyytelöjauhe
0,250 kg vettä
1 l kermaa
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
Sekoita jauheja ja vesi keskenään, kaada seos vaahdon sekaan.
Levitä hyytelö mustikka-mustaherukkatäytteen päälle.