Omenakierrepulla
Valmistusaineet:
Pullataikina
1,000 kg vettä
0,100 kg Valio rasvatonta maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,015 kg kardemummaa
0,500 kg Valio voita
2,700 kg vehnäjauhoja
5,140 kg 78 kpl á 0,066 kg
Täyte:
0,780 kg Valio vaniljakreemitäytettä
0,780 kg 78 kpl á 0,010 kg
Pinnalle
1,560 kg omenapala-kanelitäytettä
1,560 kg 78 kpl á 0,020 kg
Koristeluun:
0,550 kg pomadaa
0,550 kg 78 kpl á 0,007 kg
8,030 kg 78 kpl á 0,103 kg
Valmistusohje:
Valmista pullataikina. Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. Kauli pullataikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä vaniljakreemitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat. Leikkaa nauhasta 75 g:n paloja. Aseta palat pellille häntä alle. Nostata pullat. Voitele nousseet pullat kananmunalla. Pursota pullien pinnalle omenapala-kanelitäytettä. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Pomadoi jäähtyneet pullat.