Omenakierrepullat

img_20170403_170405.jpg

Taikina

2,000 kg vettä

0,100 kg maitojauhe

0,040 kg suolaa

1,000 kg sokeria

0,200 kg hiivaa

0,300 kg munia

0040 kg kardemummaa

1,000 kg rasvaa

5,200 kg vehnäjauhoja

Täyte:

omenatäytettä

 

Omenakierrepulla:

Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä omenatäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.

Leikkaa rullat 60 g:n painoisiksi paloiksi. Laita palat pellille häntä alle.

Nostata pullat, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 min.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma