Omenalehti

Valmistusaineet

VOITAIKINA

0,700 kg vettä
0,020 kg suolaa
1,000 kg vehnäjauhoja

KAULINTAAN

0,300 kg perunajauhoja
1,000 kg kaulinta rasvaa

TÄYTE

0,500 kg omenamarmelaadia

PINNALLE

0,080 kg raesokeria
kuumahyytelöä

Ohje:

Valmista voitaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä 30 min.

Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.

Kauli voitaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Paina omena muotilla palasia.

Ripottele pinnalle kanelisokeria.

Pursota omenamarmelaadi voitaikinapalojen keskelle.

Paista omenalehdet 220 asteisessa uunissa noin 16 minuuttia.

Hyytelöi jäähtyneet omenalehdet kirkaskuumahyytelöllä.

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma