Omenalehti
Valmistusaineet
VOITAIKINA
0,700 kg vettä
0,020 kg suolaa
1,000 kg vehnäjauhoja
KAULINTAAN
0,300 kg perunajauhoja
1,000 kg kaulinta rasvaa
TÄYTE
0,500 kg omenamarmelaadia
PINNALLE
0,080 kg raesokeria
kuumahyytelöä
Ohje:
Valmista voitaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä 30 min.
Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
Kauli voitaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Paina omena muotilla palasia.
Ripottele pinnalle kanelisokeria.
Pursota omenamarmelaadi voitaikinapalojen keskelle.
Paista omenalehdet 220 asteisessa uunissa noin 16 minuuttia.
Hyytelöi jäähtyneet omenalehdet kirkaskuumahyytelöllä.