Napoleonleivos

img_20171011_145327.jpg

2 lehtitaikinalevyä 1,5 mm

Vanilijakreemi:

0,330 kg vettä

0,100 kg vanilijakreemijauhetta

Kermahyydyke:

0,250 kg kermaa

0,063 kg vettä

0,063 kg kermahyydykejauhetta

 

Levitä pohjalle vadelmahilloa ja sen päälle vanilijakreemi. Nosta päälle levy. Sen päälle kermahyydyke. Laita kansi päälle. Levitä pinnalle vadelmahillo. Pintaan pomada n.55 astetta. Leikkaa leivokset 5×8.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Tuhatlehtileivokset

img_20171011_145248.jpg

2 kpl lehtitaikinalevyä

Kaulaa levyt 1,5 mm. Levitä pelleille, reijitä, anna vetäytyä. Paista 210 astetta, 15-20 min. 

Voikreemi:

1,250 kg kreemimargariinia

1,250 kg  voita 

0,750 kg sokeria

Kiehauta voi ja sokeri, jäähdytä.

1,000 kg vettä

Vatkaa voi vaahdoksi, lisää liuos vähitellen koko ajan sekoittaen.

Vanilijakreemi:

1,000 kg vettä

0,330 kg vanilijakreemijauhetta

Sekoita 5 min.

 

Tee peruskreemin ohjeesta puolet ja vaniljakreemistä puolet. Sekoita keskenään. Levitä pohjille ohut kerros aprikoosimarmelaadia ja kreemi seosta. Laita pohja päälle. Tee seuraava kerros samalla lailla. Kuruta kreemi seoksella ja sirottele pintaan lehtitaikina murua. Tuote säilyy pakkasessa. Leikkaa 4-5 cm paksuisia.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu