Omenalehti

Valmistusaineet

VOITAIKINA

0,700 kg vettä
0,020 kg suolaa
1,000 kg vehnäjauhoja

KAULINTAAN

0,300 kg perunajauhoja
1,000 kg kaulinta rasvaa

TÄYTE

0,500 kg omenamarmelaadia

PINNALLE

0,080 kg raesokeria
kuumahyytelöä

Ohje:

Valmista voitaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä 30 min.

Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.

Kauli voitaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Paina omena muotilla palasia.

Ripottele pinnalle kanelisokeria.

Pursota omenamarmelaadi voitaikinapalojen keskelle.

Paista omenalehdet 220 asteisessa uunissa noin 16 minuuttia.

Hyytelöi jäähtyneet omenalehdet kirkaskuumahyytelöllä.

 

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Canape

VOITAIKINA:

0,700 kg vettä
0,020 kg suolaa
0,020 kg sokeria
1,000 kg vehnäjauhoja

KAULINTAAN:

0,300 kg perunajauhoja
1,000 kg kaulintavoita

PINNALLE:

0,800 kg sokeria

 

Ohje:

Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kauli voitaikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

Taittele pitkät sivut keskelle ja nipistä yhteen. Paina keskeltä vielä kiinni puu pulikalla. Taita aihio kaksinkerroin päällekkäin. Taita vielä pitkät sivut vastakkain. Leikkaa n. 2cm :n paloiksi.

Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

 

 

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu