Omenaleivokset

Lehtitaikina

0,700 kg vettä (kylmää)

0,020 kg sokeria

0,020 kg suolaa

1,000 kg vehnäjauhoja

Kaulintaan:

1,000 kg kaulinta rasvaa

0,300 kg perunajauhoja

Omena leivokset:

2 kpl lehtitaikinalevyjä

0,900 kg omenamarmelaadia

Ohje:

Valmista voitaikina. Sekoita kylmän veden joukkoon munat ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikinaksi.

Kauli 14-16 asteiseksi temperoitu voi taikinaan 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössa noin tunti. Kauli taikina 2×4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.

Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Levitä taikina pelleille.

Tasaa reunat ja anna taikinalevyjen levätä kylmiössä.

Voitele levyt kananmunalla ja anna pinnan hieman kuivahtaa. Leikkaa levyihin kuviot voitaikinarissalla.

Paista levyt 210 asteisessa uunissa 15 min. Sen jälkeen 190 noin 15 min.

Huomioi, että levyjen tulee olla täysin kypsiä ja rapeita.

Levitä omenamarmeladi kahdelle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Aseta pohjat omenamarmeladin päälle.

Leikkaa levyt 5×8 cm:n paloiksi.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Kinuski-kermamoussekakku

img_20170902_092000.jpgimg_20170902_091940.jpg

Kakku

1 ohut kakkupohja halkaisija 16cm

n. 0,100 kg aprikoosimarmelaadia

n. 1/2 l kermaa (vaahdota koristeluun)

Kinuski

0,250 kg kermaa

n.0,180 kg sokeria

0,100 kg tärkkelyssiirappia

Keitä kunnes alkaa näyttämään kinuskilta. Lisää tärkkelyssiirappi sekaan.

Kermamousse

0,067 kg kermahyydykejauhetta

0,084 kg vettä

0,334 kg kermavaahtoa löysää

Vaahdota kerma, sekoita vesi ja hyytelöjauhe keskenään. Lisää kerman sekaan.

Kakun teko:

Voitele kakkurengas (16 cm) vuokarasvalla, ripottele pintaan tomusokeri. Aseta rengas leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Aseta toinen kakun osa  renkaan pohjalle. Kostuta. Levitä pohjalle aprikoosimarmelaadi. Levitä mousse pohjan päälle renkaaseen. Aseta toinen kakun osista moussen päälle. Kostuta pohja. Levitä vielä ohut kerros marmelaadia pohjalle. Kippaa kinuski päälle, jätä reunoista vähän tyhjää. Anna kakun hyytyä pakastimessa. Levitä kerma reunoille ja pursota pintaan.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu